'Seyyar satıcıdan ve mağazadan gözlük almayın'

Elazığ’da bulunan ve Türkiye’nin en büyük gözlük fabrikası olan Kutlu Optik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutlu, seyyar satıcılarda ve bazı alışveriş mağazalarında satışı yapılan güneş gözlüklerinin alınmaması gerektiğini söyledi.

Elazığ’da bulunan Türkiye’nin en büyük gözlük fabrikası Kutlu Optik, aylık 30 Bin üretim kapasitesiyle dünya piyasasında adından söz ettiriyor.

Elazığ’da organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Kutlu Optik, sağlıklı ve kaliteli gözlük üretimiyle sektörünün lideri olmaya devam ediyor.

Elazığ Hastane Caddesi’nde Kutlu Optik Şubesiyle Elazığ’ın yerli üretimi olan Kamm Güneş gözlükleri fabrika satış fiyatıyla alıcısıyla buluşuyor.

Kutlu Optik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutlu, günışığı’na yaptığı açıklamada, Türkiye’de faaliyet gösteren 3 gözlük fabrikasından biri olduklarını, hem kapasite hem de üretim alanı bakımından sektörde birinci konumda olduklarını kaydetti.

70’e yakın çalışanla yoğun bir tempoda gözlük üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Mehmet Kutlu; “Türkiye’de üç firmadan biriyiz. Biri ve ilki diyeceğim. Çünkü Türkiye’nin en büyük gözlük fabrikası konumundayız. Üretim adedimiz aylık 30 Bin civarında olmak kaydıyla üretim yapıyoruz. Metre ve büyüklük olarak da yine birinci konumdayız. Şuanda 80’e yakın çalışanımız var. Bu anlamda istihdama da katkımız oluyor.” dedi.

EMEK VE SABIR İSTEYEN BİR İŞ

Gözlük üretiminin sabır ve emek isteyen bir iş olduğunu belirten Mehmet Kutlu: “Bir gözlük hammaddeden ürüne kadar 85 aşamadan geçiyor. Gerçekten biz sabırla üretim yapıyoruz. Adım adım gidiyoruz. Kolay olmuyor. Aslında biz materyal değil, emek harcıyoruz. İçerisinde çok yoğun bir emek var. Gözlük çerçevesi zaten emek demek. Makineyle birlikte emeğin devreye girmesi demektir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Daha ötesi yok. Bir taraftan düğmeye basıyorsunuz, diğer taraftan güneş gözlüğü düşüyor, böyle bir şey yok. Biz bunu adım adım üretiyoruz. Zaten güneş gözlüğünün ve gözlük çerçevesinin pahalı olmasının içerisinde de bu emek var.” şeklinde konuştu.

Kutlu Optik gözlüklerinin Türkiye’nin her köşesinde satıldığını, yurt dışına da ihracat gerçekleştirdiklerini aktaran Kutlu: “Kutlu optik Elazığ’da üretim yapıyor. Kendi ilimizde Elazığ Hastaneler Caddesi’nde bulunan Kutlu Optik şubesinde satış yapmakla birlikte Türkiye’nin bütün ilerine gözlük satıyoruz. Yurt dışına da açılmış bulunuyoruz. Şuan Bakü’ye, Kosova’ya, Ukrayna’ya ürünlerimiz gidiyor.” dedi.

“GÖZ SAĞLIĞINIZA ÖNEM VERİN”

Seyyar satıcılarda ve bazı alışveriş mağazalarında satışı yapılan güneş gözlüklerine itibar edilmemesini de isteyen Kutlu: “Vatandaşlarımız kesinlikle o tip gözlükleri almasınlar. Zaten biz ürettiğimiz gözlükleri fiyat olarak çok uygun hale getirmişiz. Bugün Elazığ’da Kamm güneş gözlükleri üretilir de insan gidip tabladan, cami önünde satılan güneş gözlüklerinden alır mı? Ya da giyim merkezleri var. Oralardan gidip insanlar gidip güneş gözlüğü alıyor. Şimdi onların camları sağlıklı değil. Camlar plastik tamimiyle. İleride onun göz sağlığını da bozacak. Sağlığımız bu kadar ucuz değil. Ucuza kesinlikle doğru bakmamamız lazım. Sağlıklı bir bakış sunmaz ve güneşten korumaz. Neticede güneş gözlüğünü kullandığımız zaman güneşten korunmamız lazım. Bizim gözlük camlarımız polarizedir. Polarize dediğimiz şey bütün dünyada ileri seviyede marka olmuş güneş gözlüklerinin üzerinde olan camlardır. Ayrıca bizim ürettiğimiz gözlüklerin 2 yıl garantisi var. Ve 10 yıl kullanma süresi var. Bu süre içerisinde bu gözlüklerin bakımlarını da yapıyoruz.” dedi.

14 Tem 2018 - 12:45 - Sağlık

Mahreç   Sağlik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.