1. Lig'in yeni takımı

Merhum Başkan İlhan Cavcav’ın isminin verildiği Spor Toto Süper Lig’e tutunamayan Gençlerbirliği küme düştü ve Bordo-Beyazlı Temsilcimize rakip oldu.

Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 33'üncü haftasında deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olan Gençlerbirliği, tarihinde ikinci kez bir alt lige düştü.

Bu yenilgiyle 30 puanda kalan Başkent ekibinin ligin bitimine 1 hafta kala küme düşmesi kesinleşirken, 2018-2019 Futbol Sezonunda Spor Toto 1. Lig’de mücadele edecek olan takımlarda şekillenmeye başladı.

Buna göre, Tetiş Yapı Elazığspor, Altınordu, Balıkesirspor Baltok, İstanbulspor, Akın Çorap Giresunspor, Adanaspor, Adana Demirspor, Eskişehirspor ve Denizlispor, Karabükspor, Altay ve Hatayspor’un ardından 1 takım daha belli oldu.

Spor Toto Süper Lig’de geçen hafta Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup olan Gençlerbirliği, bitime 1 hafta kala Süper Lig’e veda etti ve Spor Toto 1. Lig’e düştü. 29 sezonluk süper lig macerasının ardından küme düşen Gençlerbirliği, önümüzdeki sezon Spor Toto 1. Lig’de mücadele edecek. Daha önce 1987-88 sezonunda 38 maçta topladığı 30 puanla bir alt lige düşen Başkent ekibi bir sene sonra yani 1988-89 sezonunda şampiyon olarak tekrardan Süper Lig'e yükselmişti. 1989-90 sezonundan beri aralıksız olarak Süper Lig'de yer alan Kırmızı-Siyahlı ekip 1989-1990 sezonunda tekrardan Süper Lig'de yarışmaya başladıktan 29 sene sonra küme düşme acısı yaşadı. Ankara ekibi, böylelikle merhum başkan İlhan Cavcav'ın adının verildiği sezonda küme düşerek 2'nci şansızlığını yaşadı.

ÖZAT: “DERS ÇIKARMAK LAZIM”

Küme düşen Gençlerbirliği’nde Teknik Direktör Ümit Özat; “30 yıl sonra ilk defa küme düştük. Hatalardan ders çıkarmak lazım. Gerek teknik ekip gerek oyuncular ders çıkarmalıyız. 8 puanlı bir takımın 10 maçlık seriyle tutmakta başarıydı. Muhalefet ve saldırıya verilen mücadele az değildi. Hırsızlık yapmadık çalıştık. Özür dilenecek bir durum yok. Bu sene küme düştük. Çok değil Başakşehir küme düştü şimdi şampiyonluğa oynuyor. Çok futbolcu odaklı konuşmayan birisiyim ve arkasından da konuşmam” dedi.

“NAMUSUMUZLA ÇALIŞTIK”

Geçen hafta Pogba'nın oyundan çıkması ve ardından yaşananlar ile ilgili olarak ise Özat, “Doğru olmadığını söyledim. O gün Pogba’nın üstüne koşanlar Ahmet’in de üstüne koşsunlar. 35. dakikada kart gören Ahmet, ikinci sarı kartı görerek çıktı. Böyle vurdumduymazlık olmaz. İnşallah hepsinin vicdanı rahattır. Oyuncularımın birçoğuna teşekkür ediyorum. Bu kulübü parçalamaya çalışıyorlar. Bütün amaç kulübü ele geçirmek demiştim. Geçen sene 8. olunca göze batmadı. İnce bir çizginin üzerindeyiz. Kulüpte hatalarından ders çıkarmalı. Bu kulüp Cavcav ailesinin kulübü. Gönlüm kalbim her zaman bu kulüpten yana. Onlardan istirhamım kulübü ele geçirmek isteyenlerle değil bağlı olanlarla devam etmeliler. Zaman her şeyin ilacı. Hayat devam ediyor. Namusumuzla çalıştık” ifadelerini kullandı.

DEVAM EDECEK Mİ?

Geçen hafta bıraktığını belirten Ümit Özat, “Başkan 2 maç kaldı devam ediyorsun dedi. Kaçıp gidecek bir durum yok. Yorulduk ve yıprandık. Oğlum 4 hafta önce mesaj attı 14 haftadır görmüyorsun bizi. Senin kendine getirdiğin hale bak diye mesaj attı. Her şeye kalkan biz olduk. Bu kulüp için her şeyi yaparım. Burada olsam da olmasam da. Lig bitti biraz dinlenmek çocuklarıma vakit ayırmak istiyorum. Ondan sonra hayırlısı” şeklinde konuştu.

“BURADAN OYUNCU ALIRKEN UMARIM BENİ ARARLAR”

Yüzlerine söylemediği bir şeyi futbolcuların arkasından konuşmadığını belirten Özat, “Ben 14 hafta izin yapmadım. Kazanırken de kaybederken de. Vicdani rahatlık içerisindeyim. Daha önce de önerilerimi sunmuştum. Üzüldüğüm tek konu İlhan Cavcav’ın öldüğü günden bu yana ele geçirme çabaları devam ediyor. 3-5 tane kendini bilmezin yaptığı şey. Murat Cavcav iyi bir insan. Diyorlar ki İlhan Cavcav sezonunda küme düştü. Nereden biliyorsunuz kemikleri sızladığını mezarında mıydınız. Önemli olan bir takım şeyleri doğru yapmak. Kasımpaşa ve Köln de küme düştü. İyi bir yapılanmayla Gençlerbirliği yeniden çıkabilir. Biz 40 kişiyiz ve birbirimizi biliriz. Buradan bir oyuncu alırken umarım bana telefon açarlar” dedi.

Öte yandan Spor Toto Süper Lig’den düşecek olan son takım Lig’deki son hafta maçları, TFF 2. Lig’den yükselecek olan son takım ise oynanacak olan Play-Off maçlarının ardından netlik kazanacak.

14 May 2018 - 14:53 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.