2023 YILINDAN ÜMİTLİYİZ

Türkiye Cimnastik Federasyonu Elazığ İl Temsilcisi Ahmet Polat; "2022 yılı bizim için birçok ilkleri beraberinde getirdi" dedi.

2023 YILINDAN ÜMİTLİYİZ
2023 YILINDAN ÜMİTLİYİZ
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye Cimnastik Federasyonu Elazığ İl Temsilcisi Ahmet Polat, 2022 yılını gazetemize özel olarak değerlendirmelerde bulunarak 2023 yılında daha başarılı sonuçlarla almak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Polat; ‘’İl temsilciliği görevine Şubat ayında Federasyon Başkanımız Suat Çelen’in tarafından görevlendirildim. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Yurdagül Yıldırım ve Fuat Fırat Ünlü olmak üzere 2 antrenörümüz görev almakta. 1 Ağustos tarihi itibariyle de Eğitim Görevlisi olarak Ayyüce Uzunoğlu ile Kemal Çakıcı olmak üzere 2 ücretli antrenörümüz bize katıldı. 2022 yılı inanın her açıdan sıkıntılı geçti. Pandemi ve deprem bizim gardımızı düşürdü. Fakat yine de özverili antrenörlerimiz ile velilerimiz zaman buldukça antrenmanları aksatmadılar. Başta antrenörlerimiz olmak üzere bizler Cimnastik sporuna yetenekli sporcuları keşfetmek bu yönde kanalize edip kazandıma hedefindeyiz’’ dedi.

FİNALLERİN VAZGEÇİLMEZİ OLACAĞIZ

Deprem ve Covit-19 virüs salgını spor camiasını derinden etkilediğini vurgulayan Polat; "Cimnastik özveri isteyen bir branş. Hem sporcularımızla hem de velilerle olan bağımız çok farklı. Ailelerinden biri gibi bize yaklaşıyorlar. Odaklanma, konsantre olma, denge ve esneklik gibi ana unsurlar üzerine eğitimimizi yapıyoruz. Analig yarışlarında kızlarımız yarı finale kadar yükseldiler. Malatya ilinde gerçekleşen yarışlara Sena Kalkan, Lilan Narin Arslan,Mina Nur Yurtsever, Zişan Su Ayaz ve Elif Arda Vural kızlarımızla katıldık ve finalleri hedeflerken maalesef rakiplerimizi ekarte edemedik. Fakat kızlarımız ilk kez resmi bir organizeye çıktılar ve de heyecanlıydılar. Bu yarışlar bizim için bir prova niteliği oldu. 2023 yılındaki yarışlarda hem erkek hem de kızlarımızla mücadelelere katılım sağlayıp finallere Elazığ’ın ismini yazacağız inşallah’’ dedi.

HEDEF MİLLİ TAKIM

Üstlenmiş olduğu her görevde en üst seviyede başarıyı hedeflediğini dile getiren İl Temsilcisi Ahmet Polat 5 yada 6 yıl sonra Milli takıma sporcu vereceklerini dile getirdi.

Polat; ‘’Benim asıl branşım Futbol ve Atletizm. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdulsamet Eren’in yönlendirmesi Federasyon Başkanımız Suat Çelen’in de onaylaması sonucu temsilcilik görevini üstlendik. Görev aldığım alanlarda tek hedefim başarı. Yolspor takımında U-15 Türkiye Şampiyonluğu ile 1. Amatör Kümeden Bal Ligine yükselme başarıları elde ettik. Cimnastik branşı bize uzak değil. Yurdagül hoca ile yaklaşık 15 yıla uzanan bir diyaloğumuz var. Aynı şekilde Fuat hoca ile de ortak arkadaşlarımız var. Antrenörlerimiz ile olan diyaloğumuz sonucu başarıyı da beraberinde getiriyor. Bu görevde olduğum süre zarfında Elazığ’dan en az bir sporcuyu Milli takıma vereceğiz. Bu iddialı bir hedef ama gel gelelim ki olmayacak bir sonuç değil aslında. Yetenekli sporcularımız her geçen gün artıyor ve bu sayının artması bizi bir hayli sevindiriyor. Antrenör sayımızı 4’e çıkarttık. Hem kızlar hem de erkeklerde daha geniş çaplı bir çalışma ile adım adım Milli takımın kapısını aralayacağız inşallah’’ dedi.

08 Ağu 2022 - 15:14 - Spor

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.