6 transfer yapmamız gerekiyor

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat yukarıların hedeflenmesi durumunda Elazığspor’un transfere ihtiyaç duyduğu bölgeleri açıkladı

Golsüz beraberlikle sonuçlanan Adanaspor Karşılaşması sonrası düşüncelerini aktaran Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat bu kadroyla devam etmeleri halinde hedeflerinin ligde kalmak olacağının altını çizerken, “Eğer play-off’a kalmak isteniyorsa ben bu ligin oyuncusunu istemiyorum. En az 4-5 tane özellikle 2 tane hücum bölgesine nokta transfer yapmazsak, kimse benden play-off beklemesin.” dedi…

Ağustos sonunda toplanan bir takımın, kendisinden en az 5-6 kat bütçeli takımlar arasında, ilk yarıyı liderden 8 puan geride bitirmesinin başarılı olduğunu belirten Özat futbolcularının verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ettiğini söyledi.

Basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Elazığspor’un Teknik Patronu açıklamasında şunları söyledi;

5-6 kat bütçeli takımlara karşı ilk yarıyı başarılı bir yerde tamamladık…

“Özellikle ilk yarı itibariyle çok olumlu bir maç oldu. Her ne kadar skoru yakalayamasakta, oyuncularımın ilk yarı boyunca göstermiş oldukları mücadeleden ve performanstan dolayı, çalışkanlıklarından dolayı tebrik ediyorum. Ağustos’un 10’unda toplanan bir takımın kendisinden en az 5-6 kat bütçeli takımların arasında ilk yarıyı 6. Sıradakinin 2 puan, liderinde 7-8 puan gerisinde bitirmesi başarılı bir durum olarak düşünüyorum.”

6 transfer istiyorum…

“Bir gün evvelinde başkanla yapmış olduğum toplantıda 4-5 mümkünse 6 tane transfer istedim. Giren çıkan oyuncular belli, genç çocukları alıyoruz. Dolayısıyla play-off’u zorlamak istiyorsak 5-6 tane nokta transfer yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Görüyorsunuz İzzet’in kart cezalısı olması durumunda alternatifimiz yok. Bu alternatif oyuncuların yanına mutlaka ve mutlaka santrafor almamız gerekiyor. Sol öne bir oyuncu almamız gerekiyor. Orta sahaya Murat ve David’in yanına bir oyuncu almamız gerekiyor. Bilica, Eren ve İzzet’e 1 alternatif oyuncu almamız gerekiyor. Şayet play-off’u düşünüyorsak bu transferlerin yapılması gerekiyor. Bunları da başkanla görüştüğüm için burada açıklıyorum.”

Hedef ligde kalmaksa Elazığspor’un parasını boşa harcatmam…

“Ben şunu da ifade ettim ben her şeye varım. Eğer yolumuz oyuncu yetiştirmekse veya sezon başında olduğu gibi kümede kalmak ise kulübün 1 lirasının boşa gitmesini istemem. Ama benden ve takımdan play-off veya yukarı çıkma gibi birşey bekleniyorsa en az 5-6 transfer yapılmadan bunun çok mümkün olabileceğini söylemek hayalcilik olur. Play-Off’u kovalayan bir sürü takım var. Şöyle bir durum var, bu çocuklar ilk yarı boyunca hem kapasitelerinin üstünde oynadılar. Hemde içlerinde olan cevheri ortaya çıkardılar. Bu çocuklar çalışkanlıklarıyla ve özverileriyle bunu yakaladılar. Bir teşekkürde sezon başından beri bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza, ve siz basın mensuplarına bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Göndermek istediğim oyuncular var…

“Ayrılmak isteyecek oyuncu varmı, yokmu bilmiyorum da, transfer yapılırsa benim göndermek istediğim oyuncular var. Yapılmazsa işte altyapıdan oyuncularla devam edeceğiz. Çok fazla alternatifli bir kadromuzun olmadığı gerçek. Bugün Adanaspor’u farklı yeneceğimiz bir maçta, belki kaybedebilirdikte ama maçın geneline baktığınızda ilk 30 dakika 30-0’dı. İzahı olmayan bir maçtı. Dediğim gibi ben takviye istiyorum. Takviye yapılmazsa kimsenin gönderilmesini istemiyorum. Ama takviye yapılırsa tekrar 30 kişiyle antrenmana çıkmak doğru bir düşünce değil. Bana bir hedef konsun. Eğer ligde kalacağız diyorlarsa Elazığspor’un 1 kuruşunun dışarı gitmesini istemem. Ama yukarıyı istiyorlarsa en 6 nokta transfer yapılması lazım.”

Cangele ve Javid’in son durumu…

“ Javid sonradan kalmak istediğini söyledi. Bizde elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Cangele’ye gelince iyi bir çocuk. Benim durumumu siz düşünün. Kendinizi benim yerime koyun. Sezon başı 1.5 yıl oynamayan bir Cangele’yi hazır hale getirdim. Tamam Allah kimseye vermesin zor bir durum yaşadı. Gitti şimdi 2.5 ay sonra tekrar geliyor. Mevcut şartlar içinde tekrar takıma katkı sağlatmaya çalışacağız. Kolay bir durum değil.”

Erman Kılıç Elazığspor’a gelir mi?

“Yabancı kontenjanı ile ilgili bazı oyuncularımızın FİFA’ya başvurusu var. Onların neticelerini beklemek lazım. Bunlar ilk yarıda yakaladığımız başarıda bize katkı sağlayan oyuncular. Ben onları hemen elimin tersiyle itecek bir insan değilim. Ama mutlu değillerse veya paralarını alamıyorlarsa, gitmek gibi bir düşünceleri de varsa da kimseye de kal diyecek durumum yok. Erman Kılıç’ın vede ismi geçen arkadaşların Elazığspor’u tercih edeceklerini düşünmüyorum. Mutlaka Süper Lig’den talipleri vardır. Öncelikli tercihlerinin Süper Lig sonrada maddiyat olacağını sanıyorum. Dolayısıyla bir çok isim zikrediliyor. Eldeki oyuncuyla aynı oyuncuyu alacaksam ben oyuncu istemiyorum. Ben nokta atışı istiyorum. Eğer play-off’a kalmak isteniyorsa ben bu ligin oyuncusunu istemiyorum. Çok fazla bu oyuncular elimizde var. Aldığımız zaman ya bu takıma maddi ve manevi katkı sağlayacak bir oyuncu olmalı, yada hiç almamalıyız. Bu söylediklerimde yanlış anlaşılmasın. Bunları başkanımızla ve sportif direktörümüzle paylaştığımız için sizlerle paylaşıyorum. Yoksa aba altından sopa göstermek gibi bir niyetim yok. Ben elimdeki malzemeyle sonuna kadar yarışırım sorun değil. Ama bu kadroyla devam edersek hedefimiz ligde kalmak olur. 4-5 tane özellikle 2 tane hücum bölgesine nokta transfer yapmazsak, kimse benden play-off beklemesin. Açık söyleyeyim.”

06 Oca 2015 - 06:49 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.