“40 Gün’e hazır olacak!”

Elazığ Atatürk Stadyumu,30-40 gün içerisinde koşu parkuru, yedek kulübeleri ve çim sahayla hazır hale gelecek.

Elazığ Gençlik ve Spor il Müdürü Sedat ACAR, Atatürk Stadyumu’nda aralıksız olarak devam ettirilen çalışmaların 30-40 gün içerisinde koşu parkuru, yedek kulübeleri ve çim sahayla tamamlanacağını açıkladı…

Sulama sisteminin Doğu ve Güneydoğu’da bir ilk olacağını, çimlerin haftabaşında getirilerek serilme işleminin başlayacağını belirten ACAR, Elazığ’daki ilk Maç’ın gece karnaval havasında oynanacağını söyledi…

Elazığ Atatürk Stadyumu’nda 33 yıllık çim zeminin sökülerek kaldırılması ve 3 ayrı sahanın çimlendirilmesinin sağlanmasının ardından, çökmüş ve deforme olmuş durumdaki drenaj sisteminin de yenilenmesi tamamlandı.

Halen sürdürülen çalışmalarla zemin sıkıştırma işlemlerinin yapıldığı Elazığ Atatürk Stadyumu hakkında bilgiler veren Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat ACAR, çalışmaların 30-40 gün içerisinde koşu parkuru, yedek kulübeleri ve çim sahayla birlikte tamamlanacağını açıkladı…

ACAR, yaptığı açıklamada şunları söyledi…

Müteahhite verdiğimiz tâlimatlar…

“Ağustos Ayı’nın ortalarına doğru başlatmış olduğumuz çalışmalar, yaklaşık 1 ay oldu ve son sürat devam etmekte. Birçok zaman normâl mesainin dışında da çalışmaları hiç aralıksız olarak devam ettirmekteyiz. Gerek bu noktada yardımcı olmak açısından, şimdi bizim burada özellikle müteahhite verdiğimiz talimatlar ile bizim sonradan değiştirdiğimiz bazı hadiseler oldu. Ben öncelikle onu vurgulamak istiyorum.”

Eski sulama sistemi ve sorunlar…

“Mesela bizim eski sulama sistemi, ben daha önceki açıklamalarımda da söylemiştim. Kalecinin koruduğu kalede dahi kapakların oluşu, ciddi tehlikelerdi. Onunla ilgili Avrupa’da bazı sahalarda görmüş olduğumuz bir sistem vardı. Zaman ayarlı ve zeminden çıkacak şekilde. Eski sistemde bir problem de şuydu, bizimkiler üstten attırmalı suyu attıkları için, su düştüğü yere zarar veriyordu ve dağılımında sorunlar çıkıyordu. Bazı yerler suyu almıyordu ve eşit dağılmadığı için bozulmalar oluyordu.”

Doğu ve Güneydoğu’da ilk sistem!

“Bu sistemde artık zaman ayarlı olacak, alttan sistem çıkacağı için, görüntüyü de bozmayacak ve su paralel olarak dağılacak. Yeni bir sistem olarak bunu uygulamaya koyduk. Türkiye’de büyük kulüplerin kullandığı bir sistem. Doğu ve Güneydoğu’da ben inanıyorum ki ilk defa böyle bir çalışma yapıldı. Bu tür çalışmalarla beraber müteahhitin işlerini hızlandırmak açısından kendisine ait olmayan konular vardı. İhalede koymadığımız ve bizim değiştirdiğimiz. Sağolsunlar, resmî kurumlardan ciddi mânâda destekler alıyoruz. Bazen Belediye’den, bazen DSİ’den yardımlar alıyoruz. Elazığspor’umuz daha fazla deplasmanlarda oynamasın, gelsin kendi sahasında, ideal bir sahada maçlarını oynasın.”

Çimler haftabaşında gelecek…

“Altyapı sistemlerinin zor olan kısımları bitti. Şimdi artık düzenleme, sıkıştırma ve mucur işlemleri devam ediyor. 1-2 güne kadar da bunlar tamamlanacak. Bizim plânlarımıza göre, artık bu haftanın başında Edirne’den, yetkili firmadan, ekmeyi düşündüğümüz çimler gelecek ve serme işlemlerine başlayacağız. Biz de ilk defa, bu çalışmayı ilk defa yaptığımız için, serme işleminde gelen araçları ona göre ayarlayacağız ki, bir ânda araçlar geldiğinde çimin beklemesinde bozulmalar olabilir. Mevsim itibariyle iyi bir mevsimdeyiz, umuyorum hiçbir bozulma olmayacak. İlk gelen araçlarla ne kadar sürede serme işlemini gerçekleştiriyoruz, ona bakacağız. Ondan sonra gelen araçları, ona göre hızlandıracağız. Biz serme işlerini 1 hafta veya 10 gün olarak plânlıyoruz ama, gelen ilk araçla zamanı daraltabilirsek, bu süreyi 3-5 güne indirmeyi plânlıyoruz.”

1 Ay bekleme süresi…

“Bunun bitmesiyle beraber, teknik olarak bu işlemin devam etmesi gerekiyor, beklemesi gerekiyor. Gerek zemine alışması açısından, gerek bakımı ve onarımı açısından 1 aylık süreye ihtiyacımız var. Bir aksilik olmazsa, 30-40 gün içerisinde sahamız gerek koşu parkuru olarak ve gerekse yedek kulübeleriyle sahamız dört dörtlük olarak hazır olacak, ben inanıyorum.”

İlk maç ve Elazığ’ın tanıtımı…

“TFF Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mustafa URHAN ile Malatya’daki maçta beraberdik. Ben orada kendisiyle de görüştüm. Bir aksilik olmazsa Futbol Federasyonu’ndan da bu işi netleştireceğiz. İlk maçımızı karnaval havasında gece maçı olarak, geçen sene son haftalara geldiği için nasip olmamıştı. Umuyorum, gece maçıyla D Spor’un da canlı vereceği şekilde Elazığ’ımızı tanıtacak, Elazığspor’umuzu tanıtacak, bu çalışmaların yeni olduğunu, bittiğini ve dört dörtlük olduğunu bütün dünyaya göstermiş olacağız. Bunun için yoğun bir çalışma içersindeyiz. Ben inanıyorum, maça ilk gelecek taraftarlarımız, çok farklı güzelliklerle karşılaşacaklar. Bu stadyum, şehrin bu kısmında kaldığı sürece de şehrin bütün yükünü kaldırmış olacak. Altyapısıyla, drenaj sistemiyle, sulama sistemiyle ve çimiyle ben inanıyorum uzun yıllar hizmet edecek.”

09 Eyl 2007 - 14:39 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.