“Kazanmak güzel bir duygu!”

Elazığspor Teknik Direktörü Mustafa AKSU Belediye Vanspor Galibiyeti’ni yorumladı ve eksiklerini bildiklerini söyledi…

Elazığspor’da Belediye Vanspor Maçı‘nın ardından konuşan Teknik Direktör Mustafa AKSU, bir hafta bile birarada oynamamış oyunculardan oluşan bir 11’le müsabakaya çıktıklarını hatırlatırken, kazanmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi…

AKSU, yaptığı açıklamada şu ifãdelerde bulundu…

Bizim için daha önemliydi…

“Yeni sezon, ilk maçımızı Belediye Vanspor ile oynamış olduk. Bu maç iki takım için de çok önemliydi. Bizim kendi açımızdan baktığımız zaman hakikaten bizim için daha önemliydi. Özellikle geçen sene ligden düşmüş bir ekip, bir takım sıkıntılar yaşamış ve bu sıkıntıları aşma adına son zamanlarda verilen çabalar ve lige bizim en büyük dezavantajımız, oynattığımız şu anki onbirdeki arkadaşlarımızın 1 hafta bile birarada oynamayan oyunculardan olması, bizi biraz tabi düşündürüyordu. Bu şartlar altında müsabakaya çıktık”

İlk Yarı denk takımlar mücâdelesi…

“Kazanmak hakikaten çok güzel bir duygu, biz tabiî ki şunu hep söylemiştik. Özellikle bizim zamana, süreye ihtiyacımız vardı. Bu son olarak aramıza katabildiğimiz arkadaşların birarada doğru dürüst taktik çalışması bile yapamadan kısa bir zaman diliminde hazırlanıp, maça çıkmamız ve skor olarak sevindirici ama, oyun olarak maçın analizine gelince ilk yarı rakip takımla denk takımlar mücadelesi şeklinde geçti. Klasik bir orta saha mücadelesi, rakip biraz daha kontra topları iyi kullanmaya çalışıyordu ama, bizim de hızlı oyuncularımız olduğu için geride ve arkada çok ciddi pozisyon başlangıcı yaptık ama sonunu getiremedik.”

Oyunu bırakmamayışımız ve girenlerin katkısı!

“2. Yarı biz skoru lehimize çevirme adına düşüncelerimiz varken, İkinci Yarı’nın 5. Dakikası’ndan sonra tamamen rakibin kontrolüne geçmiş oldu. Özellikle duran topta rakibin uzun boylu adamlarının gol atması bizi demorâlize etti. Fakat oyunu bırakmamayışımız, sonradan oyuna giren arkadaşlarımızın katkısı, maçın 79 veya 80. ve 87. Dakikalarında bulduğumuz gollerle gelecek adına bizi umutlandırdı. Şimdi bizim daha yapacağımız çok şey var. Bu takımı uzun bir süre bir arada tutup, o zaman bir takım istediklerimizi daha farklı bir şekilde sahaya yansıtacağız. Rakibimiz bizden daha önce bu hazırlığını yapmış ama biz lige yeni başladık, 3 puanla tanıştık. İnşallah ilerleyen haftalarda daha farklı bir konuma getireceğiz.”

75’ten sonra gol pozisyonu bulmaya başladık!

“Şimdi bazen maçlarda dikkât etmişsinizdir, bir oyuncu eksikliği kaybeden ekibi bazen olumlu yönde motive ediyor. Bazen de olumsuz yönde. Onların 10 kişi kalması golü bulana kadar bir oyuncu eksik oynamalarına rağmen dengeli oynamış oldular. Çok pozisyon vermedik ama duran topta olsun, daha iyi topu kendilerinde koruma adına fakat biz golü bulduktan önceki bizim oyuncu değişikliğinden sonra ki işte Yusuf’un, Mehmet’in daha koordineli oynayışı, orada bizim pozisyon üretmemize neden oldu. Yani 60 dakika bulamadığımız pozisyonları 75. Dakika’dan sonra bulmaya başladık. İşte bu da rakibin direncini biraz daha düşürdü, golü bulduk. Arkasından son dakikalarda rakip daha yorgun bir durumdaydı.”

2 Gurbetçi oyuncunun lisans sorunu!..

“Sonuç bizim 3 puan almamız sevindirici, bundan sonra eksiklerimizi biliyoruz. Bunları gidermek adına çalışacağız.

Biz mevcut kadroyu daha iyi hâle getirmeye çalışacağız. 2 tane gurbetçi oyuncu arkadaşımızın lisans sorunu var, onları yetiştiremedik. Umarım pazartesi günü yetişir, transfer de bugün son gün, onlar da takıma katılınca daha fazla alternatifimiz olmuş olur.”

Kupa’da Urfa Maçı’nın provası!..

“Bizim ligde bir yerlere gelme adına mücâdele veriyoruz ama, bu demek değildir ki kupa maçında hemen teslimiyet gösteriyoruz. En iyisini yapıp, hafta içerisinde bizim için kendimizi görme adına daha iyi olacak bir maç olacak kupa maçı. Haftasonu oynayacağımız Urfa Maçı da fikstüre göre grubumuzdaki en iddiâlı olan takımlardan birisi, onun için Urfa Maçı’nın provası gibi olmuş olacak.”

01 Eyl 2008 - 21:39 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.