“Rakibin zaafını değerlendirdik!”

Altay Teknik Direktörü Feyyaz UÇAR oyun kurgularının rakip defansın göbeğindeki zaafı değerlendirmek olduğunu ve maç öncesndeki bu düşüncelerini gerçekleşktirdiklerini söyledi…

Altay Teknik Direktörü Feyyaz UÇAR, 89. Dakika’da buldukları golle mağlup ettikleri Elazığspor hakkında yaptığı açıklamada, oyun kurgularının rakip takımın defansının göbeğindeki zaafı değerlendirmek olduğunu ve bunu başardıklarını söyledi…

Yaşadığım en enteresan maçtı!..

UÇAR açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Antrenörlük ve Teknik Direktörlük hayatımda yaşadığım en enteresan maçtı. Yine olmayacak, inanılmaz gollerle geri düştük. Demek ki bizim kazanmak için 4 gol atmamız gerekiyor, yoksa işimiz zor. Defans hatâları yapıyoruz, oyunun son 20 dakikasında risk aldık. Ya onlar kazanacaktı, ya da biz kazanacaktık. 2 haftadır gülmeyen şans, oyunun son dakikalarında bize güldü, kazandık.”

Bu galibiyete ihtiyacımız vardı!

“Bugün adına sevindirici şey takımımın gösterdiği dirençtir, tepkidir. O çok önemliydi. Ayrıca, bu galibiyete futbolcuların, benim ve câmianın çok ihtiyacı vardı. İnşallah belimizi biraz daha düzeltir, hatâlarımızı daha azaltır, bir-iki galibiyet daha aldıktan sonra bu sıkıntılı günleri atlatırız. Ama, şimdilik sadece 1 maç kazandık, 3 puan kazandık.”

Süleyman bizim oyuncumuzdur!..

Altay Başkanı Nafiz ZORLU’nun Kaleci Süyeymanla ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin bir soruya da cevap veren Feyyaz UÇAR sözlerini şöyle sürdürdü; “Başkanımız yine güzel ve ince düşünmüş, haklıdır. Çünkü benim her oyuncuma ihtiyacım var. Futbolcunun hayatında çok kötü günler olabilir, bir de kaleci olması dolayısıyla biraz daha sorumluluk, biraz daha riskli bir mevkisi var. Yaptığı hatanın telafisi çok zor oluyor görüldüğü gibi ama, Süleyman bizim oyuncumuzdur. Başkanımı kutluyorum.”

Kazanmak zorundaydık…

“Zaten oyuncu değişikliğini yapamadan golü yedik, artı kötü başlamıştık, stoperimden biri sakatlanınca, o anda diğer stoperi değil de oyunda değişiklik düşündüm. Çünkü belliydi, işler kötü gidecekti. Kazanmak zorunda olduğumuz bir maçtı. 4’lü savunmaya döndük yine maç içerisinde. Bu hafta içinde çalışmalarımız bu yönde olacak. Artık karar vereceğiz. Yani öyle enteresan gelişiyor ki olay benim hayatımda inanın böyle bir şey başıma gelmedi. Maça çıkıyorum 2. Dakika stoperin sakatlanıyor, golü yiyiyorum, ondan sonra 10. Dakika bir gol daha yiyiyoruz. Yani bazen böyle şaşırıp kalıyorum, ben de insanım neticede. Bu kadar böyle terslikler, ama neticede söylememiz gereken birşey var, eğer kanat oyuncuların iyi olursa iyi kullanıyoruz aslında.

Rakip defansın göbeğindeki zaaf!

“Bugün çok fazla gereksiz uzun pas oynadık, özellikle 2. Yarı, şişir yaptık. Çok fazla ama, bunda biraz rakip defans göbeğindeki zaaftı. Oraya çoçukların dikkatini çektim, orayı zorlayıp kanatlardan gol yapma fırsatı bulduk, gollerimizin hemen hemen hepsi kanatlardan gelen ataklarla oldu.”

Oyun kurgumuz rakibin zaafını değerlendrmekti!

“Zaten bizim oyun kurgumuz rakip defansın göbeğindeki zaafı değerlendirmekti. Bu yüzden Adem ve Mehmet ŞEN’In devamlı o bölgeyi zorlamasını istedik ve maç öncesi düşündüklerimiz de gerçek çıktı. Bundan sonra seri galibiyetler alacağız diyemem, bu maça göre çünkü çok fazla defans hatâsı yapıyoruz. Bunları mutlaka düzeltmemiz lâzım. Ama, takımın direnci oynadığı futbol beni ümitlendiriyor.*

18 Eyl 2007 - 00:22 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.