BESYO ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞLIYOR!

Özel Yetenek Sınavlarıyla alım yapacak olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu bölümleri Türkiye genelinde alım yapmaya başlıyor. Konu üzerine açıklama yapan Elazığ Zirve Beden Eğitimi Hazırlık Antrenörü Mustafa Sağlam,  Üniversitelerin BESYO Fakültelerine alım yapacağı sınavlara ilimizden de bir çok öğrencinin gireceğini aktardı.

17 Temmuzda açıklanan TYT Sınav sonuçlarının ardından gözler Üniversite tercihlerine çevrildi. Milyonlarca öğrencinin ter akıttığı TYT-AYT sınavının önceki günlerde açıklanmasının ardından Üniversiteler Bölümlerine öğrenci almaya başlayacak.

Özel Yetenek Sınavlarıyla alım yapacak olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu bölümleri Türkiye genelinde alım yapmaya başlıyor. Konu üzerine açıklama yapan Elazığ Zirve Beden Eğitimi Hazırlık Antrenörü Mustafa Sağlam, Üniversitelerin BESYO Fakültelerine alım yapacağı sınavlara ilimizden de bir çok öğrencinin gireceğini aktardı.

“HER ÜNİVERSİTE KENDİ SINAV SİSTEMİNİ BELİRLİYOR”

BESYO Fakültelerinin her öğrenci adayına şans verdiğini aktaran Zirve Beden Eğitimi Hazırlık Antrenörü Mustafa Sağlam; ‘’ Ülkemizde ki her Üniversite, kendi sınav sistemini önceden belirliyor ve ona göre sınav takvimini yayımlıyor. Temmuz ayının sonunda başlayacak olan sınavlar Eylül ayının ortalarına kadar devam edecek. Kimi Üniversite Sporcu Özgeçmişine önem verirken kimisi de yaptığı motorsal beceri testleriyle, yani parkur sınavlarıyla öğrenci alımı yapıyor. Bu nedenle her öğrenci tipine uygun sınavlarla ülkemizde öğrenci alımı yapılıyor.’’

“150 PUANLA 4 YIILIK ÜNİVERSİTE OKUMA ŞANSI DOĞUYOR”

TYT sınavına girme zorunluluğunun ve ham 150 puan barajının geçilmesiyle üniversite hazırlık öğrencilerinin 4 yıllık fakülte mezunu olma şansını aktaran Zirve Beden Eğitimi Hazırlık Antrenörü Mustafa Sağlam; ‘’Üniversiteler kendi baraj puanını kendileri belirliyor. Mesela ilimiz Fırat Üniversitesi geçen yıl Spor Bilimleri Fakültesine öğrenci alım barajını 200 puan üzerinden yaparken bu yıl Antrenörlük ve Rekreasyon Bölümlerine 150, Beden Eğitimi Öğretmenliğine de 180 baraj puanı üzerinden yapıyor. Tabi Fırat Üniversitesi Türkiye de nadir bir öğrenci alımı yapıyor. Fırat üniversitesi sadece Sporcu Özgeçmişi Puanlama sistemiyle öğrenci alıyor. Tabi açık konuşmak gerekirse 150 puan barajlı üniversitelerin BESYO Özel Yetenek Sınavlarında öğrencilerin de çok başarılı sonuçlar çıkarması gerekiyor.’’

“FIRAT ÜNİVERSİTESİNE ÖN KAYITLAR 22 TEMMUZDA BAŞLIYOR!”

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesine 185 Erkek, 85 Kız Öğrenci alımı için ön kayıtlar adayın kendisi tarafından 22-Temmuz – 02 Ağustos 2019 tarihleri arasında Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi (SBF) WEB sayfası (http://sb.firat.edu.tr/) üzerinden on-line olarak yapılacak. Başvuru yapabilmek için 2018 yılı ve 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Temel Yetenek Puanı (TYT) Spor Lisesi çıkışlı, Milli sporcular ve diğer bölüm öğrencileri için en az 150.00 puan almış olması, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlik Bölümü için ise en az 180 puan almış olmak şartı aranıyor. Sınav sonuçları ise; 22 Ağustos 2019 Perşembe günü Adayların yerleştirme puanlarına (YP) göre Asıl ve Yedek listeler ve ayrıca başvuru yapan her adayın sınav sisteminden aldığı ayrıntılı puanlar genel liste olarak açıklanacak.

19 Tem 2019 - 12:54 - Spor

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.