Carter, Süper Ligi Sallayacak!

2020-2021 sezonunda FİBA Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi Eurocup’ta mücadele edecek Birevim Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı, ABD’li oyun kurucu Chennedy Carter’ı kadrosuna dahil etmişti. Peki Kim bu Chennedy Carter ?

Carter, Süper Ligi Sallayacak!
Haber albümü için resme tıklayın

Birevim Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımında mücadele etmeye başlayacak olan Carter, 22 yaşında 1,75 boyunda oyun kurucu, geçtiğimiz sezon Atlanta Dream’de forma giymişti. Carter, Texas A&M Aggies ile NCAA'de (National Collegiate Athletic Association) geçirdiği üç sezonun ardından 2020 yılı WNBA seçmelerinde birinci tur dördüncü sıradan seçilmiştir. Chennedy Carter, Dünya Kupası’nda ABD’yi üç kez temsil etti. 2016 FIBA Amerika U18 Şampiyonası'nda altın, 2017 FIBA U19 Dünya Kupası ve 2019 Pan American Oyunlarında gümüş madalya kazandı.

“CARTER’I RENKLERİMİZE KATTIĞIMIZDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ”

Dev transferle ilgili bir açıklama yapan Birevim Elazığ İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Mustafa Alpay: “WNBA’nın yıldız oyuncularından Chennedy Carter’ı transfer etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ben ve ekibim bu transfer için çok çalıştık. Carter’ı renklerimize katmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu sene WNBA’de büyük çıkış yakalayan Carter, ligin parlayan yıldızı haline gelmiştir. Maçlarda üst üste attığı sayılarla büyük başarılar ele etmiştir. Bu başarılarını takımımızda sürdüreceğine inanıyoruz. Elazığ’ın diğer yıldız oyuncularla birlikte Carter’ı da bağrına basağından hiç şüphem yok. Transferlerimiz hedefimize ulaşmamızda bizler için gereken tüm çabayı sarf edecektir. Transferde emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

10 Ağu 2020 - 12:38 - Spor

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.