CİMNASTİKÇİ KIZLARIMIZ YARI FİNALE HAZIR

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Cimnastik Federasyonu Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yarı Final Yarışma Bültenini...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Cimnastik Federasyonu Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yarı Final Yarışma Bültenini açıkladı.

Federasyon resmi internet sitesinde yapılan açıklamada ilimiz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Minik Kızlar takımının da yer aldığı bültende 25-26 Haziran tarihleri arasında Malatya’da yarı final yarışları gerçekleşecek.

Konuyla ilgili Türkiye Cimnastik Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Polat yarışma hakkında bilgiler verdi. Polat; ‘’İlimiz Cimnastik kız takımımız; 23-25 Mayıs tarihinde elde ettiği başarı ile yarı finallere katılmaya hak kazanmıştı. Kızlarımız yarı final yarışları için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde federasyonumuz tarafından yapılan resmî açıklama ile yarı final yarışlarını Malatya ilinde 25-26 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Daha önce katıldığımız yarışmada takım olarak 2. Ferdi olarak da 3’lük ve 4.’lük elde ettik. Yarı finalde de elimizden gelen en üst düzey performansımızı sergileyeceğiz. Malatya’daki programda 24 Haziran teknik toplantı, 25 ve 26 Haziran’da ise erkek ve 1. ve 2. Grup halinde yarışlar gerçekleşecek. Bayanlarda mücadele edeceğimizden olayı; 2. Grupta yer alıyoruz. Grupta bizimle beraber Diyarbakır, Gaziantep, Malatya ve Tunceli illeri yer alıyor. Bu yarışma daha zorlu ve stresli geçecek. Çünkü en iyilerin yer aldığı bir yarış. Yarışmaya 9 bayan, 7 erkek olmak üzere 16 hakem görev alacak. Grup yarışlarında olduğu gibi atlama masası, barfiks, denge ve yer serileri ile kızlarımız sahne alacaklar. Yurdagül Yıldırım ve Şeyda Döndü hocalarımızın gayretli çalışmaları ile 5 kızımızla birlikte yarı finalde ilimizi en iyi bir şekilde temsil edeceğiz. Zorlu bir gruba denk geldik ama yapacak bir şey yok. Bir önceki yarışta kızlarımız ne yapacağını artık öğrendiler. Bu yıl ilk kez katılım sağladığımız Analigde yarı finale kaldık. Mücadele edeceğimiz rakiplerimiz yılların tecrübeli illeri. İşin açıkçası kimse bizden böyle bir derece beklemiyordu. Ama başta hocalarımız olmak üzere ailelerimizin özverili destekleri sonucu üstün bir başarı elde ettik. Kızlarımız yarı finalde aynı ciddiyetle sahnede hocalarını, bizi ve ailelerini sevindirecek sonuçlar alacaklar’’ dedi.

Polat, ayrıca bu sezon yapılan çalışmaların esas olarak önümüzdeki ve daha sonraki sezonların bir provası olduğunu hatırlatarak; kızlar ve erkeklerde çok iyi yetenekli miniklerin keşfedildiğini 2023 sezonunda finale Elâzığ isminin yazılması noktasında iddia olduklarını vurguladı.

16 Haz 2022 - 10:17 - Spor

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.