EASKF'den Kara Propagandaya Hayır!

Başkan Şahin Şerifoğulları Batman’a formasız ve eksik oyuncuyla giden Anadolu Harputspor Bayan Futbol Kulübü’nü sert bir dille eleştirdi

Geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı 1955 Batman’a farklı mağlup olan Anadolu Harputspor’a EASKF Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan kınama geldi…

Maça formasız bir şekilde gezi amaçlı gidildiği ifade eden Şerifoğulları, Elazığ’ın küçük düşürüldüğünü ifade etti. Başkan Şerifoğulları imzalı yayımlanan basın bildirisinde şu ifadelere yerverildi;

“Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kadınlar Futbol 3. Ligi’nde oynanan 1955 Batman – Anadolu Harputspor maçında yaşanan gelişmeler tarafımızca üzüntü ile karşılanmıştır.

Ulusal medya boyutuna kadar taşınan bu tür haberler, şehrin tanıtımını olumsuz yönde etkilemektedir. Anadolu Harputspor Kulübü’nün; lisans işlemlerini tamamlamadan, müsabakaların oynanması için olmazsa olmaz materyallerden biri olan formasını tedarik etmeden Batman’a müsabakaya gitmiş olması çelişkiden öte bir şey değildir. Spor müsabakasından çok gezinti amacı taşıyan bu olay sonucunda şehrimizin ve sporumuzun gelişimine gölge düşürülmüştür. Haberde ismi geçen kulüp yöneticilerinin yaptıkları açıklamalar spor ahlakına ve etik spor yöneticiliğine uymamaktadır.

Bilindiği üzere Elazığ Valiliğimizin öncülüğünde İl Özel İdaresi bütçesi ile sezon öncesi federasyonumuza bağlı tüm spor kulüplerine gerekli olan spor malzemeleri dağıtılmış olup Anadolu Harputspor Kulübü de bu malzemelerden faydalanmıştır.

Yine Federasyonumuzun talebi üzerine futbol kulüplerimizin Türkiye Futbol Federasyonu’na yatırılması gereken liglere katılım bedelleri Elazığ Belediyemiz tarafından karşılanmış olup yine bu kulübümüz bu destekten de faydalanmıştır. Anadolu Harputspor Kulübünün deplasmana giderken talep ettiği araç ve yakıt sorunu, Sayın Valimize yapılan ziyaret neticesinde çözüme kavuşturulmuş ve konaklama ile diğer giderler ise Türkiye Futbol Federasyonu tarafından karşılanarak ismi geçen kulüp Batman deplasmanına hiçbir masraf yapmadan gidip dönmüştür. Sporun gelişimine yönelik bu destekleyici unsurlar karşısında, Anadolu Harputspor Kulübü yöneticilerinin, müsabakaya giderken gayri ciddi tavırları ve ardından Medya’ya verdikleri demeçler ile hiçbir destek alınmamış algısı yaratmaları tüm spor camiamızı derinden üzmüştür.

Yaşananlar ilimiz adına kötü bir tanıtım, aynı zamanda kara propagandadır.

İlimiz adına yapılan bu tür kötü tanıtımlara şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da izin vermeyeceğimizi belirtir, Anadolu Harputspor Kulübünün; Federasyonumuz üyeliğinden ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edildiğini kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

12 Kas 2015 - 18:36 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.