Eren’in asaleti Tasdik oldu

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne vekâleten bakan Abdulsamet Eren, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne asaleten atandı…

Eren’in asaleti Tasdik oldu
Haber albümü için resme tıklayın

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten Abdulsamet Eren, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla İl Müdürlüğü görevine asaleten atandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ilişkin atama kararları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elazığ sporu adı ve tesisleşme adına önemli çalışmalarla her kesimin takdirini toplayan Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren İl Müdürlüğü görevini vekaleten yürütüyordu. Resmi Gazete’de yayınlanan 2020/179 karar gereği Abdulsamet Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine asaleten atandı.

ABDULSAMET EREN KİMDİR?

1981 yılı Elazığ doğumlu olup ilk, orta ve lise tahsilini Elazığ’da tamamladı. Fırat Üniversitesi BESYO Öğretmenlik Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde “Spor Yönetimi” alanında, “Spor Yöneticilerinin Eğitim Durumları ve Yeterliliği” konusunda yaptı. Spor Bilimleri alanında birçok makale ve araştırma yapmış. Kaya Karakaya Spor Lisesi kurucu öğretmenlerinden olup, yine aynı okulda idarecilik görevlerinde bulundu. Ardından Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Doğanyol İlçe Spor müdürlüğü görevi yürüttü. Atletizm, Voleybol Antrenörlüğü ile Yüzme ve Atletizm Hakemliği belgelerine sahip olup; ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite tahsili boyunca Amatör Spor Kulüplerinde ve okul futbol takımlarında uzun yıllar lisanslı futbol oynadı. Elazığ’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin yönetim kurullarında önemli görevlerde bulundu. Atletizm Federasyonu Başkanlığına bağlı Eğitim Kurulu ve Çocuk Oyunları Koordinatörlüğü kurullarında çeşitli görevlerde bulundu. Beden Eğitimi Öğretmenliği yıllarında ferdi ve takım sporlarında Türkiye Birinciliği dereceleri elde etti. Bakanlıktan aylıkla ödüllendirme, valilik makamından takdir ve teşekkür belgeleri aldı.

İl Müdür vekilliğine atanmadan önce, şube müdürü görevini yürütmüş olan Eren, evli ve iki çocuk babasıdır.

Günışığı Gazetesi olarak, Gençlik Spor İl Müdürlüğü görevine asaleten atanan Abdulsamet Eren’e başarılar diliyoruz.

05 May 2020 - 13:56 - Spor

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.