Gakgo'yu Umutlandıran Haber!

2. Lig’den düşmesi kesinleşen Temsilcimiz TY Elazığspor'u umutlandıran bir gelişme yaşandı. Futbol yorumcusu Tunç Kayacı, 1. Lig kulüplerinin ‘play-out’ oynanması için TFF’ye başvurduğunu açıkladı.

Ligde son karşılaşması için hazırlıklarını sürdüren Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Elazığspor adına ligde kalma anlamında yeni bir umut ışığı ortaya çıktı. TFF 1. Lig’de hayata geçirilmesi için ünlü spor yazarı Tunç Kayacı tarafından dillendirilen play-out sistemi Elazığspor için de umut ışığı oldu...

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’a haftasonu oynanacak olan Sivas Belediyespor maçıyla veda etmeye hazırlanan Elazığspor için yeni bir umut ışığı doğdu.

BİR TAKIM LİGDE KALACAK

Alt liglerin usta yazarı Tunç Kayacı tarafından dillendirilen ve TFF 1. Lig Kulüplerbirliği tarafından TFF’ye ulaştırılan yazı gerçeğe dönüşürse TFF 1. Lig gelecek sezon 20 takımla oynanacak. Play-Out sistemine göre TFF 1. Lig’de en alt sırada yer alan 3 takım (Akhisarspor, Eskişehirspor ve Ankaraspor) kendi arasında maç yapacak. Bu karşılaşmalar sonunda 1 takım ligde kalacak, 2 takım ise TFF 1. Lig’e veda edecek. TFF 2 ve 3. Lig Kulüplerbirliği’nin de bu gelişme üzerine TFF’ye başvurarak, aynı sistemin 2 ve 3. Ligler için de gerçekleştirilmesini talep etmeye hazırlanıyor. Elazığspor için de kümede kalma adına büyük umut ışığı olan bu gelişme üzerine nasıl bir adım atılacağı büyük merak konusu oldu. Bu sisteme göre Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta son 3 sırayı alan Elazığspor, Mamak FK ve Karabükspor karşı karşıya gelecek. Sisteme göre maçlar sonunda 1 takım kümede kalacak, 2 takım ise küme düşecek. Mayıs ayının sonunda oynanacağı açıklanan Bölgesel Amatör Lig’de pandeminin etkisiyle sezonun oynanmaması çok büyük bir olasılık. Bölgesel Amatör Lig’in oynatılmaması ihtimaline karşılık 3. ligden bu sezon küme düşme olmaması bekleniyor.

1. Lig’in yayıncı kuruluşu beIN Sports’ta yayımlanan ‘1. Lig’ programı yorumcusu Tunç Kayacı, Spor Toto 1. Lig Kulüpler Birliği’nin bu sezon ‘play-out’ oynanması önerisini Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) ilettiğini belirtti. Usta yorumcu, “1. Lig Kulüpleri Birliği, TFF'ye gelecek sezon ligin 20 takımla oynanması için müracaatta bulundu. Bu da en alt sıradaki üç takımın play-out oynaması sonucu bir takımın ligde kalmasıyla olacak” açıklamasını yaptı. Tunç Kayacı’nın bu açıklamaları küme düşmesi kesinleşen takımların camialarını heyecanlandırdı. TFF, 1. Lig Kulüpler Birliği’nin bu önerisini önümüzdeki günlerde görüşecek ve son kararını play-off maçları bitmeden verecek. Federasyon, eğer bu öneriyi kabul ederse 3 takım kendi arasında maçlar yapacak ve bir takım kümede kalacak.

07 May 2021 - 17:43 - Spor

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.