Göztepe'de Bayram Bektaş Dönemi

Teknik Direktör Tamer Tuna ile yollarını ayıran İzmir Ekibi, Elazığsporlu Eski Teknik Adam Bayram Bektaş’ı takımın başına getirdi…

Teknik Direktörlük kariyerine Elazığspor ile başlayan Bayram Bektaş, sürpriz bir imza atarak Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe’nin başına geçti. Elazığspor ile başladığı teknik direktörlük serüveninde kısa sürede kendisini ispatlamayı başaran Bayram Bektaş, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe’nin başına geçti. Sürpriz bir şekilde Tamer Tuna’nın görevine son veren Göztepe Yönetim Kurulu, teknik direktörlük görevine Bayram Bektaş’ı getirdi. Son olarak Ümraniyespor’u çalıştıran ve İstanbul ekibine 1'inci Lig’de Play-Off oynatan genç teknik adamla 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık anlaşma sağlandığı öğrenildi. Teknik direktörlük kariyerine Elazığspor’da başlayan 44 yaşındaki Bayram Bektaş, Gazişehir Gaziantep ve Ümraniyespor’da da çalıştı. Göztepe ile anlaşma sağlayan Bayram Bektaş, böylelikle kariyerinde ilk kez Süper Lig’de görev yapacak.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, “Uzun yıllar sonra çıktığımız Süper Lig'deki ilk sezonumuzda teknik direktörlük görevimizi üstlenen ve başarılı bir sezon geçirmemizde çok önemli katkılarda bulunan Tamer Tuna ile yapmış olduğumuz karşılıklı görüşmeler neticesinde yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Tamer Tuna ve ekibine bugüne kadar kulübümüze vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki mesleki kariyerinde başarılar dileriz. Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz” denildi.

SEPİL’E TEPKİ

Göztepe’nin yollarını ayırdığı Teknik Direktör Tamer Tuna, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sarı-kırmızılı kulübe veda ederken, gönderilişinin etik olmadığını söyledi.

Taraftarlara teşekkür eden Tuna, "Göztepe’de ayrıldığım haberleri doğrudur. 3 ay önce yönetimden gelen teklifi, takımı düşündüğüm ve prensipte düşünce farklılıkları olduğu için sezon sonuna bırakmaya karar vermiştik. Kendisiyle yapacağımız görüşme sonunda durumumla ilgili karar verilecekti. Ancak Sayın Başkan Mehmet Sepil’le bu görüşme yapılmamıştır. Bu anlamda etik olmadığını düşünüyorum. Şahsım ve kariyerim adına öncellikle bu başarıda emeği geçen takım arkadaşlarıma ve Göztepe taraftarına teşekkür ediyor, onlara hakkımı helal ediyorum. Onların kariyerimin çok önemli adımında çok değerli katkıları oldu. Kendi adıma haklı başarıdan dolayı mutluyum ve gururluyum. Vicdanım çok rahat. Beklenti ve hedeflerimizin üstünde bir başarı elde ederek yoluma devam ediyorum. Şu ana kadar hiçbir kulüp ve kulüp başkanı ile Göztepe ile yolları ayırmadan bir görüşme yapmadım. Bundan sonra gelecekle ilgili kararımı gelişme oldukça paylaşacağım. Hoşçakal Göztepe" ifadelerini kullandı.

BAYRAM BEKTAŞ KİMDİR?

Bayram Kadir Bektaş, 10 Şubat 1974 tarihinde Trabzon’da doğdu. Uzun yıllar sürdüğü başarılı futbolculuk kariyerinden sonra futbol camiasından kopmadı ve kariyerine teknik direktör olarak devam ediyor.

İlk Deneyim Elazığspor’da

Yaşadığı sakatlık sonucu 33 yaşındayken futbol macerasına nokta koyan Bayram Bektaş, 2007 yılında antrenörlük kariyeri için yeni bir adım attı. Sivasspor’uniydarimenajerliği görevine getirilen Bektaş, uzun süre bu göreve devam etti. 2010 yılında Bucaspor teknik direktörlüğü yapan Bülent Uygun’un yardımcısı olarak göreve başladı. Bülent Uygun ile beraber Bucaspor’danayrılıp Eskişehirspor’a geçiş yaptı. Sonrasında Bülent Uygun Eskişehirspor’a veda etse de Bayram Bektaş, Uygun’un yerine getirilen Michael Skibbe’nin yardımcılığını yapmaya devam etti. Bülent Uygun ile uzun süre ayrı kalmayan Bektaş, 2012 yılında Uygun’un çalıştırdığı Elazığspor’daardımcıantrenörlük yapmaya başladı. Sonraki yıllarda Bülent Uygun’un görev yerlerinin değişmesiyle Bayram Bektaş da sırasıyla Gaziantepspor ve Katarekibi Umm-Salal’da görev yaptı. 2015 yılına dek çeşitli takımlarda yardımcı antrenörlük görevinde bulunan Bayram Bektaş, ilk teknik direktörlük görevine 24 Nisan 2015 tarihinde Elazığspor’da başladı. Burada 17 maça çıkan Bayram Bektaş, sonrasında Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü ile anlaştı. Burada da 17 maça çıkan teknik direktör, bir sezon sonra tekrar eski takımı Elazığspor’a geri döndü. 1 sezon boyunca Elazığspor’da başarılı iş çıkaran Bektaş, 4 Ağustos 2017’de Ümraniyesporile anlaşma sağladı. TFF 1. Lig ekiplerinden olan Ümraniyespor’da teknik direktörlük görevi yapan Erkan Sözeri’nin takıma veda etmesiyle yerine Bayram Bektaş getirildi. Sezon boyunca ikincilik mücadelesi veren takım, sezonu dördüncü olarak tamamladı. 2017-2018 sezonunun sonunda ise Tamer Tuna’dan boşalan Göztepe Teknik Direktörü koltuğu Bayram Bektaş’a verildi. Bektaş, kariyerinde ilk kez Süper Lig’de teknik direktörlük yapacak.

23 May 2018 - 15:13 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.