"Hedefleri olan bir takımı çalıştırmak istiyorum!"

İlimizin başarı genç antrenörlerinden Burak Apaydın, ülke ve Elazığ futbolu hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, yeni sezon için bazı görüşmelerin olduğunu ve şartların oluşması halinde sahalara döneceğini söyledi...

Son olarak Fırat Üniversitesi’ni çalıştıran Elazığlı teknik adam Burak Apaydın, yeni sezonda yeşil sahalara dönmenin planını yapıyor. Ülke ve Elazığ futbolu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Apaydın, planı, programı ve hedefleri olan bir takımı çalıştırmak istediğini kaydetti.

“YILLARDIR ELAZIĞSPOR’UN DOĞRU YÖNETİLMEDİĞİNİ BELİRTİYORDUK”

Pandeminin dünya futbolunu zora soktuğuna dikkat çeken Apaydın, “Dünya zor bir dönemden geçiyor, bu zor dönemde de tüm alanlarda sıkıntılar fazlasıyla baş gösteriyor. Sporda bunda üzerine düşeni maalesef ki fazlasıyla alıyor. İlimiz özelinde de baktığımızda işlerin hiçte yolunda gitmediği ortada. Yıllardır Elazığspor'un doğru yönetilmediğini, şeffaf olunmadığını ve gidişatın çok kötüye gittiğini belirtiyorduk. Maalesef ki gelinen noktada 3. lige düşüldü. Böyle giderse de 54 yıllık koca çınar, hepimizin sevdası, aşkı olan Elazığpor kapanmayla karşı karşıya kalacak” dedi.

“İNŞALLAH AMATÖR LİGLER OYNANIR”

Yeni sezon için temennisinin amatör liglerin oynatılması olduğu ifade eden genç teknik adam, “Geçtiğimiz sezon amatör kümelerde sadece bal ligi oynanabildi. O da hızlandırılmış bir şekilde gerçekleşti. Müsabakalar sonunda 4 bölgede birinci olan 4 takım 3. lig e yükseldi. Bu sezon TFF'nin amatör kümelerin tamamını oynatmayı planladığını görüyoruz. Bu da amatörümüz ve gençliğimiz için güzel bir gelişme. Sonuçta amatör olmadan, alt yaş grupları olmadan futbolcu yetiştirmek üst liglere oyuncu verebilmek imkansız. Bu noktada inşallah federasyonun görüşü değişmez ve amatör ligler ve alt yaş grupları oynanır” şeklinde konuştu.

“GEÇEN SEZON DİNLENMEYİ TERCİH ETTİM”

Elazığ futboluna uzun yıllardır hizmet verdiğini kaydeden Apaydın, “Yıllardır Elazığ futboluna hizmetlerimiz devam ediyor. 11 yıl futbolcu olarak 13 yıldır da antrenör olarak hizmetlerimiz devam etmekte. Futbol benim aşkım, vazgeçilmezim elbette ki futboldan ayrı kalamayız. Bölgemizden birçok takımın şahsıma gösterdikleri ilgi beni fazlasıyla gururlandırıyor. Geçen sezon özellikle Doktora ders dönemimin yoğunluğu ve yılların vermiş olduğu yorgunluktan dolayı gelen teklifleri kabul etmedim ve biraz dinlenmeyi tercih ettim. Bu sezon ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Hayatım boyunca hep planlı ve programlı hareket ettim. Şimdide öyle yapıyorum. Sırf bir takıma gitti desinler diye gitmem. Planı, programı ve hedefleri olmayan bir takımda çalışmamız söz konusu olamaz. Bu anlamda ince eleyip sık dokuyorum. İnşallah istediğimiz şartlar ve bütçeler oluşturulursa bu sezon yeniden sahalara döneceğim” ifadelerini kullandı.

“SPOR SADECE FUTBOLDAN İBARET DEĞİL”

İlin sporu hakkında değerlendirmelerde bulunan Burak Apaydın, “İlimiz sporu nereye gidiyor diye baktığımızda iki husus öne çıkıyor. 1. husus tesisleşme. Gerçekten tesisleşme konusunda önemli bir mesafe kat ettik. Her türlü spor branşının yapılabileceği alanlar yarattık. Bu bağlamda emeği geçen herkese bir spor adamı olarak teşekkür ediyorum. 2. husus ise sportif faaliyetler. Bu konuda ise gerçekten işler çokta yolunda gitmiyor. Elazığspor'un hali zaten ortada. Basketbol da İl Özel İdare Basketbol takımımızda da bir yönetim değişikliğine gidildi. Orada da sıkıntılar olduğunu duyuyoruz. Maalesef ki Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de spor denilince akla sadece futbol geliyor. Ama sporun sadece futboldan ibaret olmadığını da 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda bir kez daha gördük. Bu anlamda amatör branşlar olarak adlandırılan Atletizim, Jimnastik, Yüzme, Boks, Karate vs. branşlarında artık ülkemizde ve ilimizde hak ettiği değeri bulmasını bekliyorum. Bu bağlamda her türlü düzenlemenin ve teşviklerin de getirilmesini özellikle Cumhurbaşkanımızdan bekliyorum” diye konuştu.

26 Ağu 2021 - 13:15 - Spor

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.