İbrahim Üzülmez cin gibi bir adam!

Vartaş Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk , Bayram Bektaş'ın gönderilmesi, İbrahim Üzülmez'in getirilmesi ve Emrah Yıldız'la ilgili açıklamalarda bulundu

Teknik Direktör Bayram Bektaş’ın görevden alınıp yerine eski Beşiktaşlı Oyuncu İbrahim Üzülmez’in getirilmesi ilgili suskunluğunu bozan Başkan Selçuk Öztürk Elazığspor’da yaşanan son gelişmeler başta olmak üzere taraftarın kafasında oluşmuş birçok soruyla ilgili açıklamalarda bulundu…

Karabük 2.Sıra’dayken hocasını gönderdi…

Sezon başı Süper Lig’e yükselme hedefiyle kurulan bir takımın çok kolay puan kayıpları yaşadığını ve yaşanan bu gelişmeler üzerine Bayram Bektaş’ın gönderilme nedenlerini sıralayan Başkan Öztürk “Şimdi deniyor ki Bayram Bektaş niye gönderildi. Dönün bakın bakalım, Liderle aramızda kaç puan fark var, 4 puan peki 13. Sıradaki ile kaç puan fark var, yine 4 puan. Yani bizi eleştirenler, Bayram Hoca başarılıydı diyenler bunu görmüyor mu. Yani ben şimdi yukarıyı mı baz alacam aşağıyı mı! Ben gitmişim Altınordu’ya yenilmişim, Karşıyaka’ya yenilmişim, gelmişim evde Samsun’a yani rakibime yenilmişim ki en kötü şartlarda bir beraberlik almam lazım. Adam 5 tane altyapı oyuncusuyla çıkmış beni ezmiş ve gitmişi Bolu’da paçayı zor kurtarmışım. Yani şimdi biz 5 maçta 4 puan alıpta mı Süper Lig’e çıkacağız. Yani ben giderim deplasmanda Samsun’a, A. Demir’e, Karabük’e, Antep Belediye’ye yenilebilirim ama benim yenildiğim takımlar Altınordu, Karşıyaka bilmem ne! Samsun maçından sonra yeri saati gelince müdahil oluruz demiştim ve bugün de müdahil olduk, yani bunun abartılacak yönü ne anlayamadım. Karabük 2. Sırada iken hocasını gönderdi ve benim üstümde şu anda ve getirdiği hocalık yapmamış Baliç.”

*Elazığspor yetiştirme yurdumu…

Eski hocalardan Hüsnü Özkara, Bülent Uygun, Trond Sollied ve Okan Buruk’un da bu takımdan gönderilmesinde vicdani bir muhasebe yapıldığı zaman şimdi kendilerini eleştirenlerin dönüp o dönemlerdeki başarılara bakmalarını tavsiye eden Öztürk “Süper Lig’den düşerken 1 puanla düştük. Şimdi biz 5 haftada 4 puan almışız ve belki yarın çıkacak takım 1-2 puan farkla çıkacak ama bunun hesabını kimse yapmıyor. Elazığspor yetiştirme yurdu mu diyorlar ama kendi kendilerini çürütüyorlar. Çünkü bunlar Bayram Hoca geldiğinde de aynı şeyi söylediler. Bayram acemidir geldiler adam 18 puana geldi bu defa da çok başarılı niye gönderiyorsunuz diyorlar. Olmaz yani biz hangi tarafı dinleyip bir denge kuracağız. Ben neye bakarım üstümdekine ve altımdakine bakarım bir de son 5 maçtaki performansıma bakarım.” Şeklinde konuştu.

Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Bayram Bektaş’ı Elazığspor’a getiren kimdir açın kendisine de sorun. Emrah Yıldızla konuşuyoruz dedi ki kendisi temiz bir çocuktur, geçmişte de burada görev yaptı, O’nu getirelim bu işi çeker çevirir diyen ve arayıp Bayram Hoca’yı davet eden Emrah Yıldız’dır. Günah keçisi çıkaracaklarsa o zaman beni çıkarsınlar. Dönüyorlar dönüyorlar Emrah Yıldız, o da niye Elazığ’lı olmadığı için. Ben Elazığ’dan da bir hoca getirsem 3 gün sonra onu da tefe koyup çalarlar. Ümit Özat’ı getiren de Mehmet Kaplan’dır. Bakın bugün o hoca beğenin beğenmeyin 5 tane altyapı futbolcusu çıkarmış ve 22 puanla lider. Belki bizim taraftarımızla bazı olaylar oldu ve taraftarımız üzümdü o ayrı bir konu. O zaman biz Ümit Özat’a da yazık ettik. Adamın elinde Noyan, Davıd Deniz ve Taner vardı ama bunlar bugün neredeler ortada yoklar kadroya giremiyorlar. Ömer Yıldız Mücahit gibi oyuncularla adam bizi ligde bıraktı ve bana göre o da bir başarı. Yani adaletse maalesef futbolda adalet terazisi kişiye göre değişiyor. O yedi maçlık cezayı almasaydı biz ligde kalmak için çıktığımız o takımla belki de play-off oynayacaktık. Bayram Hoca’yı getirdiğimizde tukaka tukaka diyenler şimdi Bayram Hoca diyor ben hangi laflarına inanacağım bunların"

*Bizdeki yabancı oyuncular hangi takımda var…

“Emrah Yıldız dediğiniz adam bu takımın %97’sini kurmuş bir adam. Bugün bana Cleyton’u, Tom’u, Serdar Özbayraktar’ı getiren Emrah’tır. Bireysel olarak bakın bakalım, bizdeki yabancı oyuncular hangi PTT takımında var yani. Hamıdou Traore gibi oyuncu kimde var, adama sezon başında 600 Bin Euro verdiler satmadık. Bunların hepsini getirmiş bu adam kötülük mü etmiş. Adam menajer felan değil, bilmeden konuşuyorlar. Adam nerede menajerlik yapmış kardeşim, ticaret erbabı bir insan bizim hatırımıza gelmiş bize yardım ediyor. 11 hafta oynamışsın, kamptan bu yana sadece U-21’le bir hazırlık maçı yapmışsın. Oynamayan çocukları biz nerede göreceğiz o zaman. Bayram Hocaya telkinlerde bulundum. 7 tane hocasınız Çarşamba günleri araya oynamayan çocuklar için bir hazırlık maçı koyun dedim. O zaman yukarıda oynayan der ki Ha bak hoca aşağıda hazırlık maçı yapıyor, o zaman aşağıdaki de gözünü yukarıya diker ve belki oynarım diye takımın şevki artar ve forma savaşı yapılır. Bunu da mı ben yapacağım yani. Adam yapmadı işte. Bu oyuncuları ritimlerini yakalamak benim mi Emrah’ın mı teknik heyetin mi görevi. Emrah’ın görevi futbolcu ve teknik heyetle benim aramda iletişim kurmaktır. Biz ne kadro yazarız, ne analiz yaparız ne de kimin kadroya gireceğine karışırız. Bayram Hocayı bana aldıran Emrah’tır gönderen de benim kardeşim. Birkaç yönetim kurulu arkadaşla toplantı yaptık, dedik ki olmuyor, sıkıntıya gireceğiz, üstümüzden bu rehaveti atmamız lazım dedik ve bu kararı aldık. Bu kararı da hocamıza bildirin dedim.”

*İbrahim Hoca’nın işine karışmayız…

“Kadro oluşturmaya da kulübesine de teknik heyet karışır. Yani bu saatten sonra bu iş İbrahim Üzülmez’indir. Maça hemen hemen bir hafta var. Futbolcuları tanıyordur, gözlemlerini yapacaktır kadro tercihini yapacaktır biz bu işlere karışmayız. Ha hocamızın bizden öğrenmek istediği bir şey olursa biz objektif bir şekilde cevap veririz. Oradaki 27-28 oyuncu da benim kardeşim ve ben hiçbirini birbirinden ayırmam. Kadroya girmiş girmemiş olsun hepsi benim ailemin bir parçasıdır. İbrahim Üzülmez’e güveniyor mu diyorlar, güvenmediğimiz adamı niye getirelim. Elazığspor Türkiye’nin en büyük camialarından biri. Rabbim inşallah bizi de İbrahim Hoca’yı da utandırmayacak! Biz Bayram Hoca ile de Okan Hoca ile de öbürüyle de böyle yola çıktık. Bayram Hoca benim kardeşim ve biz kendisini alırken yani PTT’de hocalık mı yapmıştı. Bülent Hocamızın yardımcısıydı, biz Bayram Hoca’nın neyini tanıyorduk, huyunu suyunu tanıyorduk. Ama teknik bilgisini şuyunu, buyunu ben bilemem ki. Şimdi İbrahim Hoca’nın teknik bilgisini hep beraber göreceğiz ama benim gözlemlediğim İbrahim Üzülmez ise tatlı-sert, takımı ateşleyebilecek, donanımlı, tertipli düzenli, cin gibi bir adam! Açık söylüyorum bir adam bir Beşiktaş’ın 11 yıl kaptanlığını bir adam boş beleşliğine yapmaz. Mustafa Denizli gibi bir hocamızın yardımcılığını yapmış. Kimse anasının karnında bazı şeyleri öğrenmiyor ki, herkes bir yerden başlayacak. 11. Haftadayız boşta olan hocalardan o zaman bana deyin ki şu yapardı bu yapardı…”

*Transfer yasağı gelebilir…

“Şimdi ara dönem geliyor. Çıkan takımlara baktığınız zaman ara dönemde topladıkları puanla çıkıyorlar. O zaman benim şu anda 23-24 puanım olması lazımdı. Ara dönemde rakiplerimiz göreceksiniz çok ciddi transferler yapacak. Ha biz de elimizden geleni yapacağız, belki transfer yasağı gelecek hiç yapamayacağız. Allah’tan bir mani keder olmazsa ben bu takımla da süper lige çıkarım.”

15 Kas 2015 - 18:50 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.