KÜMEDE KALMA BARAJI SON 2 SEZONA ORANLA DÜŞTÜ

Spor Toto 1. Lig’de kümede kalma barajı, geçtiğimiz sezona göre daha aşağı indi.

Spor Toto 1. Lig’de içerisinde bulunduğumuz sezon, geçtiğimiz sezona oranla daha erken şekillendi.

Kardemir Karabükspor’un haftalar önce, Birevim Elazığspor ile Afjet Afyonspor’un ise bitime 2 hafta kala düşmesi kesinleşirken, geçtiğimiz sezon küme düşen son takım oynanan son hafta maçlarının ardından belli olmuş ve Şanlıurfaspor lige veda etmişti.

Öte yandan kümede kalma barajı da geçtiğimiz sezonlara oranla düştü.

Buna göre 2016-2017 ve 2017-2018 futbol sezonlarında ekipler 36 puan toplamalarına rağmen küme düşerlerken, bu sezon 33 ve üzerinde puan alan takımların ligde kalmaları kesinleşti.

Bu arada ligde şampiyonluk mücadelesi veren ekipler Gençlerbirliği ile Denizlispor’un topladıkları puanlar da geçtiğimiz 2 sezonun şampiyonlarını geride bırakacak gibi görünüyor.

Buna göre son 2 hafta öncesinde lider durumda bulunan Gençlerbirliği 67, Denizlispor ise 66 puan toplarken geçtiğimiz sezonun şampiyonu Çaykur Rizespor sezonu 69, önceki sezonun şampiyonu Sivasspor ise 62 puanla tamamlamıştı.

12 May 2019 - 10:46 - Spor

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.