Markanın adı Tempo…

Tempo Beden Eğitimi Hazırlık Kursu; artık Türkiye’nin gündeminde...

ÖSS’nin ardından üniversitelerin spor akademisi bölümlerine girmek için hazırlıklarına başlayan tempo beden eğitimi hazırlık kursu, başarılarına başarı eklemek için ter döküyor. Bu aşamada sporcuların tek hedefi; Beden Eğitimi Öğretmeni olmak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın (ÖSS) ardından sporcularının beklenilen puanları aldıgını belirten Tempo Beden Eğitimi ve Hazırlık Kursu Hocası Erhan AYGÜN; “Sporcularım herşeyin farkın da gereken çabayı sarfediyorlar bunun karşılığını mutlaka alacaklar onlara güvenim sonsuz.Bu yolun sonunda zafere ulaşacaklarını inanıyorum. Artık telafisi olmayan bir dönem, olmak yada olmamak” dedi.

Kurstaki hazırlık süreci hakkında bilgi veren Tempo Spor Akademilerine Hazırlık Kursu’nun Antrenöru Erhan AYGÜN

Çalışmalara Atatürk Stadyumu, Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu ve Mesire Koşu Parkuru’nda sürdürdüklerini belirtirken, çalışmalırını günde çift idman yaparak devam ettiklerini bildirdi.

“Sınavlar Ağustos’ta”

23 bayan 70 erkek sporcunun spor akademilerine yerleşmek için yoğun gayret sarf ettiklerini anlatan AYGÜN, sınavların Ağustos ayında yapılacağını söyledi.

Öğrencilerin bir kısmının yüksek puan almalarına rağmen ÖSS’yi yetenekleri doğrultusunda almak istedikleri meslekî eğitim için basamak olarak kullandıklarını ifade eden AYGÜN; “ÖSS’de barajı geçen tüm öğrenciler, kursa katılabilirler. Hayallerindeki mesleği yapmak isteyen gençler, özel yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara yerleşebilmek için ÖSS’nin ardından bir de yeteneklerini yarıştırıyor. ÖSS’den 165 ve üzeri puan alma başarısı gösteren öğrenciler, Ağustos ayında yapılacak sınava-da başarı için ter döküyorlar” diye konuştu.

“Her üniversitenin kriteri farklıdır”

Uzun yıllardır spor akademilerine öğrenci hazırladığını belirten AYGUN, son yıllarda spor akademilerine artan ilgiye bağlı olarak sınavların zorluk derecesinin de arttığını vurguladı.

Spor bölümü için öğrenci alan her üniversitenin, sınav şeklini kendi iradesiyle belirlediğini aktaran AYGÜN, bazı üniversitelerin futbol, basketbol gibi branşlara göre sınav yaptığını, bazılarının da kondisyon testine göre öğrenci aldığını dile getirdi.

“Her yönüyle başarı isteniyor”

ÖSS’de iyi puan almanın veya herhangi bir spor dalında profesyonel olmanın spor akademilerine girmek için yeterli olmadığını belirten AYGÜN, “Halil Mutlu, iki yıl önce Gazi Üniversitesi’nin sınavına girdi ama kazanamadı. Çünkü ÖSS puanı iyi değildi. Gazi Üniversitesi, ondan iyi sporcu mu bulacak. Ama üniversiteler her yönüyle başarılı öğrenci istiyor. Dolayısıyla öğrenci hem okul derslerine, hem ÖSS’ye, hem de antrenmanlarına gereken önemi vermeli. Spor akademisine hazırlanan bir öğrencinin yaşamının her alanında disiplinli davranması gerekir. Başarıyı hedefleyen kişi beslenmesinden uyumasına, ders çalışmasından tatil yapmasına her alanda planlı programlı davranmalı. Çünkü son yıllarda öğrencilerin ÖSS puan seviyesi ve spor başarısı gitgide yükseliyor. Yıl boyunca hem ÖSS’ye hem de spor akademisine hazırlanan öğrenci her şeyle içi içe oluyor” şeklinde konuştu

25 Tem 2008 - 20:51 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.