Şerifoğulları Kendini Savundu

Belediyespor ve Paluspor kulüplerinin BAL Ligi’ne katılmamaları ilgili yazılı bir açıklama yapan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, TFF’den bu kulüpler için 15 gün süre uzatımı almalarına rağmen iki kulübün de her hangi bir girişimde bulunmadıklarını ifade ederken, asıl sorumlu olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü gösterdi.

Belediyespor ve Paluspor kulüplerinin BAL Ligi’ne katılmamaları ilgili yazılı bir açıklama yapan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, TFF’den bu kulüpler için 15 gün süre uzatımı almalarına rağmen iki kulübün de her hangi bir girişimde bulunmadıklarını ifade ederken, asıl sorumlu olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü gösterdi.

Başkan ŞERİFOĞULLARI’nın açıklaması aynen şöyle; “Bilindiği üzere 2003- 2011 yılları arasında futbol branşında 3.Lig terfi müsabakalarında ve BAL Liginde İlimizin temsil edilme hakkı 1 takımla sınırlıydı. Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak gerek İl içerisinde kulüp sayılarının arttırılması ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar, gerekse de Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Türkiye genelinde sadece Elazığ ‘ın BAL liginde temsil edilecek takım sayısı 1 den 2 ye yükseltilmiştir. Son iki yılda İlimiz BAL Liginde 2 takımla mücadelesine devam etmiştir.

2014 – 2015 Futbol Sezonunda da BAL Liginde faaliyet gösterecek takım sayımız 2 iken Elazığ Belediye Spor ‘un 3.Ligden düşmesi sonucu İl olarak 3 takımla mücadele etme hakkına sahip olduk.

Bu kulüplerimizden Elazığ Yol Spor Türkiye Futbol Federasyonu BAL Ligi müracaatlarının son günü olan 21 Temmuz ‘a kadar gerekli iş ve işlemleri yaparak BAL Ligine katılma hakkına sahip oldu. Diğer iki takımımız olan Elazığ Belediye Spor ve Elazığ Palu Spor son başvuru tarihinden itibaren 15 günde Türkiye Futbol Federasyonundan süre uzatımı almamıza rağmen herhangi bir girişimde bulunmamış ve BAL Ligine katılma hakkını kaybetmişlerdir.

İl Özel İdare Spor ’un sezon bitmeden BAL Liginden çekilme kararı aldıkları Amatör Futbol severler tarafından bilinmektedir. Bu çekilme kararı alındıktan sonra İlimizin BAL Liginde temsil hakkının kaybolmaması adına formüller aranmış, bizlerin görüşüne itibar eden İl Özel İdare Spor Yöneticileri son maçın ikinci devresine çıkmayarak İlimiz 1. Amatör Küme Şampiyonu Palu Sporun önü açmıştır. Müracaatların son gününe kadar Palu Spor Yöneticileriyle yapmış olduğumuz görüşmelerde Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak her türlü destek sözü vermemize rağmen Palu’daki yetkililerden destek alamadıklarını beyan ederek katılmayacaklarını dile getirmişlerdir.

Bundan sonraki süreçte Türkiye Futbol Federasyonundan 15 gün süre uzatımı alınarak, yönetimin farklı kişiler tarafından alınması, Kovancılar Spor ve Karakoçan Sporla Palu Spor kulübünü almaları yönünde görüşmeler yapılmış ama maalesef Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak bu girişimlerimizden sonuç alınamamıştır.

Elazığ Belediye Sporda eski borçlarının fazlalığından ve mevcut bir yönetimin hâlihazırda bulunduğu ortamda Belediye Sporla alakalı inisiyatifte bulunmayacaklarını, Elazığ Belediyesi bünyesinde EBUAŞ Spor Kulübünü kurduklarını ve alt yapı anlamında yetiştirici konumunda olacaklarını beyan etmişlerdir.

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak son 5 yılda her sezon Spor Kulüplerine 200 bin TL ‘lik malzeme dağıtımını sağlayan, yapılan her tesiste yüzde yüz katkısı olan, Spor Kulüplerinin her türlü sorunlarıyla ilgilenen, Lige katılım parası olmayan kulüplerin paralarını kasasından ödeyen, Amatör Evi Projesinde devletin tek bir kuruşu harcanmadan yapılacağı taahhüdünü veren bir Kurum haline gelmişken bu tür üzüntü verici durumlarda yardım etmesi gereken kişi ve kişilerin, Kurum ve Kuruluşların, sporda ağabey konumunda bulunan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün olaylara kayıtsız kalması ve sorgulanmaması olduğu müddetçe Elazığ Sporda hep kaybeden olacaktır.”

07 Ağu 2014 - 20:15 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.