Spor Bilimleri Fakültesi'ne 250 Öğrenci Alınacak

Fırat Üniversitesi Resmi İnternet Sitesi’nden yapılan açıklamada ön kayıtların 25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ne 2018-2019 ders yılı için 155'i erkek, 75'i kız, 20'si engelli olmak üzere toplam 250 öğrenci alınacağı, ön kayıtların 25 Haziran-9 Temmuz Temmuz tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi'ne 2018-2019 ders yılı için aşağıda belirtilen sayıda ve koşullarda öğrenci alınacaktır.

Bölümler Öğrenim Süresi Kontenjanlar Engelli Kontenjanı

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 4 yıl 35 Erkek 15 Kız -

Antrenörlük Eğitimi 4 yıl 30 Erkek 15 Kız 5

Antrenörlük Eğitimi (2.Öğretim) 4 yıl 30 Erkek 15 Kız 5

Rekreasyon Bölümü 4 yıl 30 Erkek 15 Kız 5

Rekreasyon Bölümü (2.Öğretim) 4 yıl 30 Erkek 15 Kız 5

Spor Yöneticiliği (1. ve 2. Öğretim) 4 yıl *ÖSYM merkezi yerleştirme ile yapılmaktadır.

Genel Toplam 250 155 Erkek 75 Kız 20

*Fakültemiz Spor Yöneticiliği Bölümüne müracaatlar merkezi yerleştirme sistemi (ÖSYM) ile öğrenci kabul etmektedir.

Başvuru Tarih ve Yeri:

Ön kayıtlar adayın kendisi tarafından 25 HAZİRAN-9 TEMMUZ 2018 tarihleri arasında Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, WEB sayfası (http://sb.firat.edu.tr/) üzerinden on-line olarak yapılacaktır.

Başvuru Koşulları

1. TC veya KKTC vatandaşı olmak,

2. Başvuru tarihinde mezun veya mezun olabilir durumda olmak

3. 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Temel Yetenek Puanı (TYT) spor lisesi çıkışlı ve milli sporcular için en az 160.00 puan, diğer öğrenciler için en az 200.00 puan almış olmak,

4. YKS sınavı TYT puanları 31.07.2018 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacaktır. Bu nedenle 3. maddede belirtilen 'Spor lisesi çıkışlı ve milli sporcular için en az 160.00 puan, diğer öğrenciler için en az 200.00 puan almış olmak' şartını sağlayıp sağlamadıkları 31.07.2018 tarihinde TYT sınav sonuçları açıklandığında, adayların TYT puanları sınav programımız ile ÖSYM’den çekilecek ve adaylardan belirtilen sınav puan şartlarını taşımayanlar sınav değerlendirme sistemine dâhil edilmeyecektir.

5. Başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçları nedeniyle çıkartılmamış ve/veya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nden 6 aydan fazla disiplin cezası almamış olmak.

6. Sağlık raporu (Spor Bilimleri Fakültesi bünyesindeki bölümlerde verilen uygulamalı ve teorik eğitim öğretime devam edebilmeye ve mesleki uygulamaları sürdürebilmeye engel teşkil edebilecek herhangi bir engeli, kronik hastalığı, konuşma ve fiziksel bir sağlık problemi olanlar müracaat edemezler. Bu nedenle kayıt hakkı kazanan adaylardan işitme, görme, konuşma ve herhangi bir fiziksel yetersizliği olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık heyeti raporu istenecektir)

7. Engelli adaylar 2018 yılı TYT puanı en az 100 puan ve üzerinde olan adaylar başvuru yapabilirler. Engelli adayların 'Engelli Sağlık Kurulu' raporu belgesi almaları zorunludur.

8. 2018 YKS’de merkezi yerleştirme sistemi ile herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar da bu sınava başvurabilirler.

9. 2017-ÖSYS’de bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanları (OBP) ile ilgili katsayılar yarıya düşürülecektir. Bu kural açık öğretimin kontenjanlı programları için de geçerlidir. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açık öğretimin kontenjanı bulunmayan programlarına 2017-ÖSYS’de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır.

İstenecek belgeler:

1. Başvuru

2. Lise diploması fotokopisi

3. 1 adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı)

4. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

5. 2018 yılına ait YKS sonuç belgesi (31.07.2018 Tarihinde ÖSYM’den sınav sistemimiz tarafından on-line olarak alınacaktır).

6. Spor alan/kol mezunlarının durumlarını gösteren belge (noter ya da mezun olduğu okul müdürlüğü tarafından onaylı)

7. Milli sporcular için Spor Genel Müdürlüğü (SGM) ya da ilgili Spor Federasyonu tarafından verilen onaylı milli sporcu olduğunu gösteren belgenin aslı,

8. Sporcu özgeçmiş durumunu gösteren belgeler (Ulusal veya uluslararası sportif faaliyetlerde yer alan adaylar belgeleri ilgili federasyon ya da Spor Genel Müdürlüğü (SGM) tarafından onaylı olmalı ve aslının ibraz edilmesi zorunludur. Sporcu Özgeçmiş Puan tablosu SBF Web (http://sb.firat.edu.tr/) sayfamızdan '2018 SBF Özel Yetenek Sınav Kılavuzu' ile birlikte ilan edilecektir.

Sınav Değerlendirmeleri ve Yerleştirme Uygulamaları:

-Ön kayıtlar adayın kendisi tarafından 25 Haziran-9 Temmuz 2018 tarihleri arasında Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, WEB sayfası (http://sb.firat.edu.tr/) üzerinden on-line olarak yapılacaktır.

-WEB üzerinden on-line olarak başvurusunu tamamlayan adaylar kayıt sonunda alacakları ve kendilerine ait imzalı başvuru formunu ve ekinde istenen tüm belgeleri en geç 16 Temmuz 2018 Pazartesi günü mesai bitimine (saat 17.00) kadar Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı/23119-Elazığ adresine elden, iadeli taahhütlü posta ya da kargo ile (posta ve kargo masrafı adaya aittir) ulaştırmak zorundadır. Bu tarihten sonra ulaştırılan belgeler ve posta ya da kargoda yaşanacak gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Başvurularda, postada/kargoda yaşanacak gecikmelerden veya kaybolan evraklardan Fakültemiz sorumlu değildir.

-Kayıt yaptıran adaylara ayrıca sınav kılavuzu verilmeyecektir. Adaylar sınav ile ilgili detaylı bilgi ve değerlendirmelere '2018 SBF Özel Yetenek Sınav Kılavuzu’ndan ulaşılabileceklerdir. Sınav kılavuzunu pdf dosyası olarak Spor Bilimleri Fakültesi ilgili Web sayfasından indirebilirler.

-Spor Özgeçmiş Puanlarının Açıklanması; 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü, spor öz geçmiş beyanı olan veya olmayan tüm adayların özel yetenek ham puanları-ÖYP açıklanacaktır.

-İtirazların Değerlendirilmesi; 20 Temmuz 2018 Cuma günü saat 17’ye kadar eğer var ise adayların itirazları kabul edilir. Sınav komisyonu itirazları görüşerek karara bağlar, adaylara bildirir.

-2018-2019 Öğretim Yılı Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi (SBF), Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon Bölüm tercihleri, TYT paunı, Ortaöğretim Başarı (OBP) ve Spor Özgeçmiş (ÖYP) puanları dikkate alınarak, adayların Yerleştirme işlemleri-YP (Asil ve Yedek) 31

Temmuz 2018 Salı günü yapılacak ve ilgili web sayfasından ilan edilecektir.

ÖNEMLİ TARİHLER

İnternet Üzerinden On-Line Başvuru 25 Haziran-9 Temmuz 2018 saat 17:00’ye kadar

Evrak Teslimi Son Gün (SBF Kayıt Bürosu) 16 Temmuz 2018 Pazartesi saat 17:00’ye kadar

Spor Özgeçmişi Evrak Kontrol Tarihleri 25 Haziran-17 Temmuz 2018 saat 17:00’ye kadar

Spor Özgeçmiş Puanlarının Açıklanması: 18 Temmuz 2018 Çarşamba (Spor öz geçmiş beyanı olan veya olmayan tüm adayların özel yetenek ham puanları-ÖYP açıklanacaktır)

İtirazların Değerlendirilmesi 20 Temmuz 2018 Cuma saat 17’ye kadar eğer var ise adayların

itirazları kabul edilir. Sınav komisyonu itirazları görüşerek karara bağlar, adaylara bildirir.

Sonuçların İlanı 31 Temmuz 2018 Salı Günü (Adayların yerleştirme puanlarına (YP) göre Asil ve Yedek Listeler ve ayrıca başvuru yapan her adayın sınav sisteminden aldığı ayrıntılı puanlar genel liste olarak açıklanacaktır.)"

21 Haz 2018 - 14:35 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.