Tetiş Yapı Elazığspor - Altay maçının ardından

Orhan Kaynak: "1 buçuk yıldır bu çocuklar para almadan oynuyor"

Spor Toto 1.Lig'in 17.haftasında Tetiş Yapı Elazığspor ile Altay arasında Sivas'ta oynanan ve 1-1'lik eşitlikle sona eren maç sonrası her iki takımın teknik direktörleri müsabakayı değerlendirdi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren Tetiş Yapı Elazığspor Teknik Direktörü Orhan Kaynak, "İlk yarıda çok önemli pozisyonlar yakaladık. Gollere çeviremedik. İlk yarıyı 3-0 galip bitirebilirdik. Rakibin duran toplardan çok etkili olduğunu biliyorduk. İyi bir takımla oynadığımızı biliyorduk, Altay büyük bir camia onlar da bu sene çıktı. Sezona çok iyi başlamalarına rağmen bir düşüş yaşıyorlardı. Bizim için her puan önemli. Üç puanla da ayrılabilirdik. Ama 1-0 öne geçtikten sonra oyuncuların koruma iç güdüsüyle çok geriye çekildik. Uyarmamıza rağmen yapamadık. Yediğimiz golden sonra da pozisyonlara girdik" dedi.

"İnşallah bu kulüp ortamını kimse yaşamaz"

Elazığspor'da futboldan çok futbol dışı konuların konuşulduğunu ifade eden Kaynak, "Futbol dışını burada daha çok konuştuk. İnşallah bu yılın son maçından sonra önümüzdeki yıl artık futbol konuşacağımız bir kulübün, 6 aydır sıkıntılar içerisinde olup bu ortamda yaşayan bütün oyuncularımın emeğine, yüreğine sağlık buraya kadar getirdik. Bundan sonrası artık duyarlı iş adamları, mülki amirler, Elazığ sevdalısıyım diyenlerin sorumluluğunda. İnşallah sahip çıkarlar bu oyuncuları tutarlar. Transfer dosyası açılmasa bile bu oyuncuların maaşları, primlerini maç başı peşinatlarını veririz. 1 buçuk yıldır bu çocuklar para almadan oynuyor. Umarım bundan sonraki dönem Elazığspor için hayırlı ve umutlu olur. Tüm ülke içerisinde inşallah bu kulüp ortamını kimse yaşamaz. Kulüplerimiz ekonomik sıkıntılarından dolayı bu durumu düşmezler. Elazığspor da bunlardan bir tanesi. Spor Toto 1.Lig'de 4 takımın transfer yasağı var. İnşallah çoğalmaz, azalır futbol ileriye gider. Kulüplerin bu sıkıntılarından, yapılanmalarından dolayı milli takımlar da zarar görüyor. Oyuncu yetiştiremiyoruz, oyuncu bulamıyoruz. Bugün sakatlık olmasa hiç oyuncu değiştirmeyi düşünmüyordum"diye konuştu.

"Futbolcular kalmak istiyor"

Ekonomik sıkıntılardan dolayı serbest kalmayı hak eden bazı oyuncuların gelip forma giydiğini aktaran Kaynak, "Oyuncularımın hepsiyle görüştüm. Elazığ'ı çok seviyorlar. Burada kalmayı istiyorlar. Sevmeseler bugüne kadar hepsi giderdi. Gelmeleri, durmaları için hiçbir neden yok. Kulübü seviyorlar, burada oynamak istiyorlar. İnşallah kayyumdan bir yönetim atanır, futbolcuların mevcut paralarını verirse hepsi kalmak istiyor. Emeklerinin karşılığı zaten bugün de oynamayabilirlerdi. Orhan Şam dışında kaybımız olmadan bu maça gelip oynadılar. Kendilerini riske ettiler, sakatlansalar belki transfer yapamayacaklar. Bizim için bir hafta çok uzun bir zaman şu anda ikinci yarı kamp yerimizi bile ayarlayamadık. Devre arası ne olacak bilmiyoruz. Şu 5 gün içerisinde devre arası birilerinin çıkıp bir şey yapması gerekiyor. Kulüp müdürümüz, futbolcular ve biz dışında kimsemiz yok. İnşallah bundan sonra idare anlamında tamamlanırız" açıklamasını yaptı.

Altay cephesi

Altay Teknik Direktörü Dilaver Mutlu ise,"Bu maçı iyi oynadık. Kazanmak için iyi hamleler de yaptık ama ikinci golü bulamadık. Geriye düşmesek maçı daha kolay koparabilirdik. Özellikle ikinci yarı tek kale bir maç oynadık. Rakip sahada oynandı. Ama ikinci golü atamadık. Yapacak bir şey yok. Artık ikinci yarı hazırlıklarıyla takımı daha iyi yerlere getireceğiz" ifadelerini kullandı.

22 Ara 2018 - 13:53 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.