TFF'den 2 ve 3. Lig takımlarına Covid-19 salgını uyarısı

Türkiye Futbol Federasyonu, 1. hafta maçlarının ardından 2. ve 3. lig kulüplerine Covid-19 genelgesi gönderdi…

Türkiye Futbol Federasyonu 2 ve 3. Lig takımlarına Müsabakaların sağlıklı şekilde oynanması için düzenlenen genelgede Covid-19 salgını uyarısı bir uyarı genelgesi gönderildi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Misli.com 2. Lig ve Misli.Com 3. Lig Kulüplerine, TFF Sağlık Rehberi ve Covid-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat kapsamında bir uyarı genelgesi gönderildi.

Müsabakaların sağlıklı şekilde oynanması için düzenlenen genelgede kulüplerin uyması gereken hususlar belirtiliyor. TFF Resmi Web Sitesi’nde yer alan dikkat çekici açıklamalar şöyle;

“Yeni sezonun başlaması ile birlikte özellikle Misli.com 2. Lig ve Misli.com. 3. Lig müsabakalarında; Sağlık Kurulumuz tarafından hazırlanan TFF Covid-19 Sağlık Rehberi ve Yönetim Kurulumuzca kabul edilerek ilan edilen Covid-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat hükümlerinin tam ve gereği gibi kulüplerimizce yerine getirilmediği gözlemlenmiştir.

Gerekli görülmesi halinde test yaptırması zorunlu olan kişilerin bağlı olduğu kulüp veya kuruluş yetkilisi tarafından Covid-19 PCR test sonuçlarını Müsabaka Organizasyon Toplantısından önce saat 09.30’da TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörü’ne teslim etmesi zorunludur. Kulüp doktorları tarafından teslim edilen testlerin sonucunda salgın hastalığı geçirmekte olanlar stadyuma giremez, müsabakalarda yer alamazlar. Test yaptırması zorunlu olmasına rağmen, test yaptırmayan kişiler stadyuma giremezler.”

“PCR TESTİ YERİNE BAŞKA TESTLER YAPILDIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR”

Uygulamada bazı kulüplerimizin ağız ve burun sürüntü yoluyla yaptırılması zorunlu olan Covid19 PCR testi yerine, başka testler yaptırdığı görülmüştür. Bu durumda olanlar stadyuma alınmadığı gibi müsabakalar da oynatılmamıştır. Kulüplerimizin mağdur olmalarını engellemek ve müsabakaların oynanmasını sağlamak için Covid-19 PCR yaptırmaları ve talimat hükümlerine uygun hareket etmeleri gerekmektedir. Bununla birlikte, Covid-19 PCR testlerinin talimatta belirtilen sürelerde ve gecikmeleri önlemek adına sabah saatlerinde yapılması büyük önem arz etmektedir.”

23 Eyl 2020 - 15:11 - Spor

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.