Ulusal Kulüp Lisans İçin Son 10 Gün

UEFA Lisansını alamayan Elazığspor, Ulusal Kulüp Lisans için beklemede

Türkiye Futbol Federasyonu’nun UEFA Kulüp Lisans’ında eksiklikleri bulunan ve aralarında Elazığspor’un da bulunduğu kulüplere tanıdığı süre bitiyor.

UEFA Kriterleri gereğince her yıl yapılan düzenlemeler sonucunda, belirlenen yükümlülükleri yerine getiren takımlar, Lisans almaya hak kazanırken, söz konusu kriterlerde eksiklikleri bulunan takımlara ise Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ek süre tanınıyor.

TFF’nin verdiği takvime göre yükümlülüklerini yerine getiremeyen ve aralarında Elazığspor’un da bulunduğu 6 süper Lig takımı, hatırlanacağı üzere UEFA Kulüp Lisansı alamamış ve bu kulüplere Ulusal Kulüp Lisans alabilmeleri için 30 gün ek süre verilmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu tarafından söz konusu 6 kulübe verilen sürenin bitimine 10 gün kala, Elazığspor’da söz konusu tüm eksiklikleri tamamlandığı öğrenilirken, çözüm bekleyen 1 dosyanın da tamamlanmasıyla birlikte Elazığspor’un Ulusal Kulüp Lisan alacağı bildirildi.

TFF’nin kriterlerine göre UEFA Kulüp Lisansı alamayan takımların Avrupa kupalarına gitmeleri engellenirken, bunun dışında herhangi bir yaptırım uygulanmıyor.

UEFA Kulüp Lisansı alamayan takımlara Ulusal Kulüp Lisans yolu görülürken, bu aşamada ise en üst 3 lig olan Spor Toto

Süper Lig, PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, hukuki, sportif, altyapı, personel ve mali kriterlere göre inceleyen TFF Kulüp Lisans Kurulu, söz konusu kriterleri yerine getiren kulüplere Ulusal Kulüp Lisans veriyor.

Kulüpler bu süre içerisinde de söz konusu eksiklikleri giderememeleri durumunda, TFF tarafından puan silme ve para cezalarına çarptırılabilecek.

29 May 2014 - 19:32 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.