“Yetenekleri Keşfe Yönelik Çok Ciddi Projelerimiz Var!”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu; “Gençlerimiz bizim en önemli varlığımız.” ifadelerinde bulundu…

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu TRT Spor kanalında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu’nun açıklamaları şöyle; “Sporun her türü hem sosyal anlamda hem birleştiriciliği noktasında çok ciddi bir misyon ifade ediyor. Sporcusuyla, teknik ekibiyle, taraftarıyla spor muhteşem bir bütünleştirici olgu o yüzden sporcuların hasret kaldığı sahalar, sporlar, tesisler olduğu gibi sporseverlerin hasret kaldığı müsabakalar da var her branşta. Bu yüzden biz de hem bir sporsever olarak hem de spor yöneticisi olarak bu anlamda oldukça heyecanlıyız.”

“SPORCUMUZUN SAĞLIĞI HİÇBİR ŞEYDEN DEĞERLİ DEĞİL”

“Dünyada bizden önce başlayan ligler var, bu hafta başlayacak ligler var, bizden sonra başlayan ligler olacak. Onların tecrübeler edinmesi de eminim ki federasyonumuz açısından avantaj oldu. Onları da izleyerek gözlemledik, edinilen tecrübeler ışığında federasyonumuzun kulüplerle, kendi kurullarıyla, yönetim mercileriyle hummalı çalışmaları var. Federasyon başkanımızla da konuşuyoruz, gelişmeleri takip ediyoruz. Biz sağlığı önceliyoruz. Sporcumuzun sağlığı hiçbir şeyden değerli değil bunu belirtmek lazım. O yüzden önce sağlık; önce insan yaklaşımıyla gereken tedbirleri ve tedbirlere azami derecede riayet ile inşallah bu ligi sağlıkla mutlulukla tamamlamayı temenni ediyorum.”

BAKAN KASAPOĞLU’NDAN BİR KEZ DAHA ALTYAPI VURGUSU

“'İthal' bir yere kadar. Biz üretimi önemsiyoruz. Altyapıya önem vermek istiyoruz ve altyapıya önem veren kulüpleri desteklemeye yönelik çalışmalarımız var. Geçtiğimiz aylarda yaptığımız çalıştayda da çok önemli sonuçlar almıştık. Yetenekleri keşfe yönelik çok ciddi projelerimiz var. Gençlerimiz bizim en önemli varlığımız.”

“SPOR YAPMA KÜLTÜRÜMÜZÜ DAHA DA ARTIRMAMIZ GEREKİYOR”

“Ülke olarak sporu seviyoruz, özellikle futbol en çok konuşulan konulardan bir tanesi ama bizim spor yapma kültürümüzü daha da artırmamız gerekiyor. Hangi alanda kendimizi istekli hissediyorsak, bunların önündeki erişimi kaldırmak istiyoruz. Spora erişimi sağlamak ve spor kültürünü artırmak istiyoruz. Genç yaşındaki sporcular, bazen "Üniversiteye mi gideyim, yoksa spora mı devam edeyim?" düşüncesinde oluyorlar. Sonuçta bir ikilemde kalıyorlar. Bizim bu ikilemi kaldırmak adına bir çalışma yapmamız gerekiyordu. Bu konuda üniversitelerde bir çalışma gerçekleştirdik. Bu yıl başarılı sporcularımız üniversitelerden yüzde 100 burs alacaklar. Avukat, mühendis, işletmeci, tıpçı sporcuları daha çok göreceğiz.KYK yurtları konusunda tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim. Çok başarılı bir süreç geçirdik. 77 bin vatandaşımızı misafir ettik. Yurtlarımız günü geldiğinde tüm evlatlarımızın yurdu olduğunu da ispat etti. En büyük rakiplerimiz oteller, en büyük otel zincirleriyle de iddialarımız var. Ayrılan misafirlerimiz, otelleri hiç aratmadığını söylediler bile.”

“FUTBOL ÜLKEMİZİN EN POPÜLER ALANLARINDAN BİR TANESİ”

“Futbol ülkemizin en popüler alanlarından bir tanesi. Tüm il ve ilçelerimizde takımların, sporseverlerin heyecanla izlemek istediği müsabakalar var. Sporumuza, camiamıza, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sağlıkla ve mutlulukla tamamlansın. Sporun ruhu kardeşlik demek, birlik beraberlik demek o yüzden rekabetin de centilmenliğin de en maksimum seviyede yaşandığı bir rekabet, dostluğun kardeşliğin olduğu maçlar temenni ediyorum.”

12 Haz 2020 - 15:21 - Spor

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.