YILDIRIM imzayı attı!

Elazığspor Tesisleri’nde dün gerçekleştirilen törene Vali Muammer EROL ile Belediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU da katıldılar

Elazığspor Tesisleri’nde dün gerçekleştirilen törene Vali Muammer EROL ile Belediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU da katıldılar…

Teknik Direktör Şaban YILDIRIM, dün tesislerde düzenlenen Vali Muammer EROL, Belediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU, Başkan Akın ŞATIROĞLU ve yöneticilerin katıldığı törende Elazığspor’la 1.5 yıllık resmî sözleşme imzaladı…

İmza töreninde Belediye Başkanı SELMANOĞLU’nun hakkındaki ifâdeleri üzerine tekrar söz alan ve teşekkür eden Teknik Direktör YILDIRIM; “Elazığspor benim gibi hocayı herzaman bulur. Elazığspor’un bana değil, benim Elazığspor’a ihtiyacım var” dedi…

Elazığspor’un önceki gün anlaşmaya vardığı Teknik Direktör Şaban YILDIRIM, dün tesislerde düzenlenen bir törenle Bordo-Beyazlı Kulüple 1.5 yıllık resmî sözleşmeye imza attı…

Son söz Vali EROL’un…

Elazığspor Tesisleri’nde dün saat 13:00’te düzenlenen imza törenine Elazığ Valisi Muammer EROL, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU, Elazığspor Başkanı Akın ŞATIROĞLU ve Elazığspor Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldılar.

Elazığspor Başkanı ŞATIROĞLU’nun konuşmasının ardından Teknik Direktör YILDIRIM söz alırken, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU’nun düşüncelerini dile getirmesinden sonra sözleşme imzalandı ve tören Elazığ Valisi Muammer EROL’un yaptığı konuşmayla sona erdi.

ŞATIROĞLU; “Valimiz ve Belediye Başkanımız yanımızdalar”

Toplantıda ilk olarak söz alan Elazığspor Başkanı Akın ŞATIROĞLU, konuşmasında şu ifâdelere yer verdi…

“Elazığspor’umuzun şu ânda sıkıntılı günler yaşadığını hepimiz biliyoruz sportîf anlamda. Ancak, kurusallaşma ve diğer anlamda gerçekten iyi yoldayız. Ben özellikle Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, hergün ve her ân bizim yanımızda oldukları ve destek verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Her anlamda bize büyük destekler. Hoca arayışımızdan futbolcu arayışımıza, maddi destekten manevi desteğe kadar, hergün her dakika yanımızdalar. Yavuz İNCEDAL Hocamız 7 haftalık bir süreçten sonra görevinden ve Elazığ’dan ayrılmış bulunuyor. Ben kendisine Elazığspor’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.”

Yeni bir dönem ve zor günlerin hocası!..

“Ancak ortada sportif anlamda bekleneni veremeyen bir Elazığspor var. Fakat bugün yanımızda Şaban YILDIRIM Hocamızla birlikte Elazığspor’u lâyık olduğu yere taşımak üzere tekrar yeni bir dönem açmış bulunuyoruz. Şaban Hocamızın kariyerini hepimiz biliyoruz. Özellikle zor günlerin hocası olduğunu biliyoruz. Bu yükü kaldıracak bir hoca olduğunu biliyoruz. Ben Elazığspor Câmiası’na hayırlı olsun diyorum.

Zaten Elazığspor’da şu âna kadar yapılan hatâ olarak transfer hatâlarını gördük. Her dönemde, her sezon başında, her devre arasında, 10-15 futbolcu gönderiliyor, yerine 8 futbolcu 9 futbolcu gelsin. Biz bu anlamda transfer çalışmalarımızı, bu sezon arasında yapacağımız transferlerle özellikle önümüzdeki sezonun takımını hazırlamak istiyoruz.

Nokta transferler ve 2010-2011 Sezonu…

“Her sezon gelsin gitsinle değil, bu sezon arasında yapacağımız nokta transferlerle hata yapmadan en az hatayla yapacağımız transferlerle 2010-2011 Futbol Sezonu geldiğinde Elazığspor her takımın yaptığı gibi, iyi takımların yaptığı gibi, bir veya iki takviyeyle eksik görülen noktalara yapılan transferlerle yoluna devam etmesi yönünde düşüncemiz var. İstikrarı sağlamakta bu yönde olur diye düşünüyoruz. Bütün transfer çalışmalarımız da bu yönde. Yani futbolcularımızı değişme gibi bir cümle kullanmıyoruz. Öyle bir niyetimiz de yok. Sadece eksik olan noktalara nokta transferlerle biz bu futbolcularımızla da yola devam edeceğiz. Bu takımımız her ne kadar şanssızlık yaşasa da hepinizin herzaman belirttiği gibi kaliteli bir kadromuz var. Ama, eksik görülen noktalara hocamızın görüşü doğrultusunda mutlaka takviyeler yapılacak. Ama bu Elazığspor’un hem maddi yapısına uygun olarak, hem karakterine uygun olarak yapmaya çalışacağız.”

YILDIRIM; Sivas örneği, plânlama ve istikrar!..

Başkan ŞATIROĞLU’nun ardından bir konuşma yapan Teknik Direktör Şaban YILDIRIM, düşüncelerini şu ifâdelerle açıkladı; “Öncelikle Sayın Valime, Sayın Belediye Başkanıma ve Kulüp Başkanıma ve Yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü güzel bir destekle ve çok güzel bir ortamla burada karşılaştık. Bu da bana ve ekibime manevi anlamda çok önemli bir güç veriyor. Çünkü Elazığspor iyi yerlere, şehir olarak lâyık bir takım. İnşallah bu güzel günlerin bir başlangıcı, yani o iyi yerlere gelecek olan Elazığspor’u o yolda atılmış olan ilk adım olarak ben görüyorum. Akşam görüşmelerimizde sayın başkanımla ve yönetim kurulu üyeleriyle yaptığımız görüşmelerde bu konu gündeme geldi. İnşallah istikrarlı bir şekilde Süper Lig’e çıkar, iyi bir plânlamayla ve orada Sivasspor’un yaptıkları ortada, neden Elazığspor aynı şeyi yapmasın. Ama her şeyin bir bedeli vardır. Bir plânlama ister, başarılı bir plânlamanın ve istikrarın neticesinde gelir bu başarı. Bu anlamda da bir yerden de başlamak lâzım.”

Böyle bir ortamda başarının şartları var…

“Yönetim kurulum gerçekten çok beni mütehassıs etti. Yani çok sevindim, buradaki yaklaşımlardan dolayı her anlamda sevindim. İlk görüşmemizden bu yana sürekli olarak pozitîf, daha da yükselerek gelen bir duyguyla buraya geldim. Belediye başkanımızla az önce sohbet ettik o da ayrıca bir destek oldu. Ayrıca bir artı oldu. Böyle bir ortamda başarının şartları var demek. Buna inanmamak için herhangi bir sebep göremiyorum. Tam tersi çok güçlü bir inancın sebebi var burada, temeli var. Çok güçlü bir inanç oluşabilir burada. İnşallah biz bütün gücümüzle bütün tecrübemizle işimize odaklanacağız. Elazığspor’un başarısına odaklanacağız. Onu istiyoruz. Böyle bir ortam böyle bir birliktelik her açıdan olursa, olmaması için bir sebep yok.”

4 Maçlık periyotu en iyi şekilde geçirmeye çalışacağız…

“İnşallah biz bugünden itibaren bu çalışmalarımızı çok güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. Tek tek maçlarımızın üzerinde odaklanacağız. İnşallah bu devre arasına kadar da bunu 4 maçlık bir periyot olarak görüyoruz. Bu periyotu en iyi şekilde geçirmeye çalışacağız.

Televizyonlar bu grubun maçlarını yayınlamadığı için coğrafi olarak ta uzak bir bölge, maçları seyretme imkânım olmadı. Ama internetten, işte basından takip ettiğimiz kadarıyla, bir de işte Elazığspor’un maçlarını seyretmeye çalışıyoruz. Akşam başladım. Takım hakkında olabildiğince çok bilgi elde etmeye çalışıyorum. Antrenmanlarda elde edeceğimiz bazı bilgiler de şüphesiz olacak. Ama, şunu söyleyeyim 2.Lig’de eğer iyi bir takım olabilirseniz, çok çabuk tepki alabiliyorsunuz. Arka arkaya çok güzel sonuçlar da gelebiliyor. Benim gördüğüm bu genel olarak. Biz de inşallah bunu başarmaya çalışacağız. Yani bunun üzerinde odaklanacağız.”

SELMANOĞLU; “Yaşımız geçti, futbol oynayabilme şansımız yok!”

Törende daha sonra söz alan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU oldu. Başkan SELMANOĞLU, yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; “Bugün yine bir mutlu günün başlangıcındayız diyelim. Yani Elazığ’a kilitenip birşeyler yapmak istiyoruz. Sizler de görüyorsunuz. En iyi hocaları getirmeye gayret ediyoruz. Elazığspor’u çok güzel yerlere getirmeye gayret ediyoruz. Siz de takdir edersiniz ki zaman zaman bu emeklerimizin karşısında maalesef istediğimizi bulamıyoruz ve demorâlize oluyoruz, üzülüyoruz. Yani bu kadar çırpınmamıza rağmen, gerek valimiz, gerek maddi ve manevi kaynaklar aktarmamıza rağmen, yine Elazığspor burada. Yani yapacak artık bir şeyimiz yok. Yaşımız da geçti, futbol oynayabilme şansımız da yok.”

Kariyerini ispat etmiş, kaliteli hocamız…

“Biz istiyoruz ki herşey güzel olsun. Herşey kaliteli olsun. İşte bugün şu ânda huzurlarınızda olan hocamız da gerçekten kariyerini ispat etmiş, gerek Sakaryaspor’da. gerek İstanbulspor’da, gerek Samsunspor ve Mardinspor’da kendisini ispatlamış ve Süper Lig’de teknik direktörlük yapmış kaliteli bir hocamız. Spor kamuoyuna seslenmek istiyorum. Biz bu hocayı getirdik derken, biz bu olayın içerisinde değiliz. Biz duvarların dışındayız ama, netice itibariyle gerek başkanımızla, gerek yönetim kurulumuzla fikirbirliğine varıyoruz. Arkadaşlarımız bana iletiyor ben Sayın Valimize konuyu arzediyoruz. İşte şunları yapalım, transferde şunları yapalım diye. Elazığspor’u hakettiği yere getirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Biz şundan memnunuz ki dikkât ederseniz taraftarlar yöneticilere birşey demiyor. Biraz futbolculara karşı sitemleri var. Bakıyoruz başkan çırpınıyor, yöneticileri çırpınıyor. Belediye başkanı mücadele ediyor, sayın valimiz büyük mücâdele ediyor. Kamuoyu da bunu takdirle karşılıyor. Ama tabi biz istiyoruz ki bir de başarı gelsin. Şu Elazığspor güzel yerlere gelsin. Bu kadar mücadele ederken bu kadar emek sarfederken yani niye üzülelim.”

Ben de araştırdım, cesaretinden dolayı hocamızı kutluyorum!

“Bu düşünceyle arkadaşlarımız işte fikirbirliği yaptı. İşte Şaban Hocamızı getirelim. Hocamızın bu işi en güzel şekilde yapacağına inanıyorum. İşte şu ânda hocamız burada. İnternet avucumuzun içinde, ben de araştırdım hocamızı. Hocamızın ismi bana verildiği zaman hemen internetten bakıyorum, hocam nereden geldi, ne yapıyor. Gerçekten baktık hocamız kariyer sahibi, kendisini ispatlamış güzel bir hocamız. Ben ayrıca kendisine teşekkür ediyorum. Elazığspor’u bu dar gününde kendini riske atarak, kariyerini de riske koyarak ‘ben geleceğim, bu grubu iyi biliyorum, iyi tanıyorum. Sporcuların da CD’lerini izledikten sonra’ bunların çok güzel şeyler yapacaklarına inanıyoruz. Zevkle ve cesaretle geliyor ve takımın başına geçiyor. Ayrıca ben bu cesaretinden dolayı hocamızı kutluyorum.”

Elazığspor’un iyi, herkesin mutlu olacağı günleri özlemle bekliyoruz!

“Ben bu duygularla inşallah Elazığspor’un iyi olacağını, iyi yöne gideceğini, herkesin seveceğini, herkesin mutlu olacağını, spor kamuoyunun maçtan sonra üzülmeyeceğini, sevinçle stadı terkedeceği günleri özlemle beklemekteyiz. Hocamızın Elazığspor’a çok şeyler katacağına inanıyorum ve kendisine başarılar diliyorum. Giden teknik direktörümüz de çok beyefendi bir arkadaşımızdı. Ayrılırken üzüntü içerisinde ayrıldığını da iyi biliyorum. Ama kaderidir, nasibidir, şanssızlığıdır. İnşallah yeni hocamızla birlikte bu şanssızlık kilidinin kırılacağını, bu paslı kilitlerin kırılacağını, yeni bir dönem açılacağı inancı içerisinde kendisine başarılar diliyorum. Elazığsporumuza hayırlı olsun.”

YILDIRIM; “Elazığspor’un bana ihtiyacı yok!..”

Beyediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU’nun konuşmasının ardından tekrar söz alan Teknik Direktör Şaban YILDIRIM, şunları söyledi; “Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Çok güzel cümleler kurdu. Ama, yine kendisinden özür dileyerek şunu söyleyeyim. Benim Elazığspor’a ihtiyacım var. Elazığspor’un bana ihtiyacı yok. Benim gibi hoca her yerde bulur Elazığspor, dolayısıyla benim Elazığspor’un başarısına da ihtiyacım var. Elazığspor’a da ve sizin gibi yöneticilere de ihtiyacım var…”

İmzalar atılıyor ve son söz Vali EROL’un…

İmza töreninde daha sonra Teknik Direktör Şaban YILDIRIM ile Elazığspor Başkanı Akın ŞATIROĞLU’nun resmî sözleşmeyi imzalamalarının ardından Elazığ Valisi Muammer EROL söz alarak son konuşmayı yaptı. Vali EROL düşüncelerini şu sözlerle ifâde etti…

EROL; “Taraftar’ın desteğini kaybetmemek en büyük sermaye!”

“Bugün bu atılan imzalar, inşallah Elazığ’ın şeytanın bacağının kırmasının bir işâreti olur. Bu işâreti, bu umudu, bu imzayı atan hocamızla mutluluk yaşarlar. Ama, sizler aracılığıyla kendisine en fazla teşekkür etmemiz gerekenlerin ben Elazığspor Taraftarları olduğunu belirtmek ve altını çizmek istiyorum. Çünkü stada gelen misafir takımların yöneticilerinin söyledikleri şu: “Biz bu kadar alt sırada olsak, bu seyircinin zekâtını stada toplayamayız.” Nitekim gidilen deplasmanlarda da böyle, başa güreşen takımların stadlarının boş olduğunu arkadaşlarımız gelip bize söylüyorlar. Elazığ’ın hakikaten çok vefakâr, takımı ile birlikte üzülen, takımı ile birlikte sevinen, ama sevinmeye çok hazır, bunu da ihtiyatla bekleyen bir taraftarı var. Doğrusu biz onlara karşı sorumluluğumuzu hissettiğimiz için Elazığspor’a, onlara lâyık olabilme adına da işte Belediye Başkanlığı, Valilik, Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız o taraftara karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmek adına duruyoruz, duracağız da sonuna kadar. İnşallah o taraftarın Elazığspor’a olan desteğini kaybetmemek en büyük sermayemiz diyorum.”

Hocamız’dan beklediğimiz, Çanakkale’de Seyit Onbaşı gibi!..

“Hocamızdan şimdi beklediğimiz, sanki Çanakkale Harbi’nde Seyit Onbaşı’dan beklediğimiz gibi, yani böyle 200 küsur kiloluk gülleyi omuzunuza vermiş oluyoruz. O gülleyi taşımak, hakikaten o ruhu taşımaya bağlı. O ruhun bir kişide olması bir ânda bütün takımı, bütün şehri, bir ânda o ruhla donatıp ateşleyiveriyor. Onun için bu kıvılcımı yakacak sizsiniz. Allah gücünüzü kuvvetinizi arttırsın. Aşkınızı, şevkinizi ve mesleğinize olan saygınızı, bağlılığınızı ve iyi yapma konusundaki gayretinizi biliyoruz. İnşallah bu hasretlerle Elazığ’ımıza ve Elazığspor’umuza da, şehrimizin, taraftarımızın beklediği, stadı inleterek, ayağa kaldıracak, o haykırışlara neden olacak başarıları ümit ediyorum.”

Arzu ettiğimiz yer puan cetvelinin ters çevrilmiş hâli!

“Önümüzdeki maç deplasman maçı ama, gelemezsek bile gözümüz, kulağımız hep televizyonlarda veya radyolarda olacak. Oradan emin olun telefonda alacağımız bir gol haberiyle de biz burada havaya uçacağız. Onun için futbolcu kardeşlerimden de özellikle size olan saygı ve hürmet, bütün talimatlarınız onlardan isteklerinizi yerine getirme konusunda daha dikkatli olmalarını arzu ediyorum. Düşen bir takımda gol kralı olmuşsun on para etmez. Futbolcu arkadaşlarım olaya böyle baksınlar. Ama şampiyon bir takımda işte kale arkasında top toplayıcı olsan, şampiyon takımın top toplayıcısı olursun. Onun için futbol bir takım oyunu, tek başına onların sağlayacakları başarı, performans bir mânâ ifâde etmeyebilir. Allah korusun takım istenmediği yerde olursa, bu futbolcu arkadaşlarımın da hepsi genç insanlar, genç arkadaşlarımız, kariyerleri adına çok kötü sonuçlar ortaya çıkar. İnşallah arkadaşlar bunu görerek hocaların verdiği talimatlarla biraz daha kenetlenerek Elazığlıların, Elazığspor Taraftarları’nın istediği yere çıkarırlar. Bizim arzu ettiğimiz yer bu puan cetvelinin ters çevrilmiş hâli.”

...........................

ÜNLEM!

Trabzon, Teknik Direktör GÜNEŞ’e protokolun katıldığı törenle imza attırmış?..

Biz önceden de yapmıştık ne var bunda; dünkü imza töreni Gakgoş’tan Trabzon’a bir hatırlatmaymış!

03 Ara 2009 - 19:39 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.