VAİZİN VİDEOSU

Bir vaizde açık giyimle ilgili sözleriyle gündem olan bir din adamı sosyal medyada tıklama rekorları kırıyor.

Olayın iki tarafı var bir taraf sonuna kadar haklısın diyor diğer taraf ateş püskürüyor, suç duyurusunda bulunuyor.

Aslında size tuhaf gelecek ama benim geçen haftaki yazımda gizli Hıristiyanlardan bahsetmiştim. Hem de çok büyük bir kesim…

Türkiye’de Müslümanım demek zorunda kalmış başka inançlara bağlı büyük bir kitle var. Yine belirtmiştim bu baskı yüzyıllara dayanıyor. Bugün Müslümanım diyen Müslümanlıkla alakası olmayan bu kesim, keşke gerçek inancını söyleyebilse ve bunlara tepki verilmese…

Artık Müslümanım demek ve şahadet getirmekle Müslüman olma devri çoktan bitmiştir. Eski çağlarda şahadet getirip Müslüman olan kişiyi bekleyen çok tehlikeler vardı. Din savaşları vardı.Ölüm korkusu vardı.

O zaman alena şahadet getirip ben Müslümanım demek tehlikeden dolayı yeterliydi. Şimdi öyle değil, ben müslümanım demenin, şahadet getirmenin bir tehlikesi yok. Herkes çıkar için bunu söyleyebilir. Ölçü yaşantısıdır kişinin.

Müslüman yaşantısıyla Müslüman olduğunu gösterir.

İşte sadece Müslümanım diyen büyük kitle, aslında Müslüman değil ama açıkça söyleyemiyor.

Ne yapıyor, dini kötüleyerek, karşı çıkarak içindeki kinini kusuyor.

Gelelim videodaki konuya…

Şayet bu videoda söylenenlerden alınan varsa işte Müslüman gibi görünüp aslında kalbi başka inançlarla dolu olanlardır.

Hemen hepsi şahadet getirmeyi bile telavuz edemez. Bence vaizin videosuna alınmak yerine, nasıl olsa bana demiyor ben Müslüman değilim, diyerek işine bakmalılar.

Gerçekten alınmaya gerek yok, çünkü tepki veren kesim zaten din ile hayatları çok apayrı yerlerde.

Gürültü çıkarmaya ne gerek var.

Bende olmayan bir şey için neden kızayım, bağırayım.

İnanmıyorsa bu kendi sorunu, istediği gibi giyinir, yaşar ama alınmak ne demek bilmiyorum.

Bazı kadın dernekleri suç duyurusunda bulunmuş. İlginç bir kesim bu kesim.

Peki aynı dernekler neden bir gün de barlarda küçük yaşlarda gizlice çalıştırılan, suiistimal edilen bayanlar için sokağa çıkmıyor?

Hemen markaların hepsinde kadın vücudu kullanılarak reklamlarını yapan firmalara neden suç duyurusunda bulunmuyorlar.

İstanbul’da binlerce kız çocuğu sokakta oynatarak para topluyor, neden çocuk istismarı diye suç duyurusunda bulunmuyorlar.

Bir video izledim. Video beş yüz bin tıklama almış. Merak ettim yorumlara baktım. Hiç abartmıyorum bin tanesine ancak bakabildim ve hepsi de Maşallah çekmiş. Kız çocuğu daha beş yaşında dansöz elbisesi giydirilmiş oynuyor. Yalnız bir tanesi sadece “Yanlış!” demiş. Binlerce alkış resmi ve beğeni var. Nerde bu dernekler? Bunu seyrederken üç maymunu oynamak iki yüzlülük değil midir?

Ha, bu ülkede özgürlük var, isteyen istediğini yapar, diyorsan burada dur.

Çünkü bu daha çocuk… Çocuk istismarı yapılan, böyle binlerce video sosyal medyada dolaşıyor. Peki, bunlar hakkın bir gün bir parti, ya da kadın derneği bir basın açıklaması, bir suç duyurusu yaptığını gördünüz mü?

Vaizin videosunun altına gözlerim kapalı imzamı atarım, adresimi de yazarım.

Bu videoya siyasi partilerden biri de çok sert karşı çıktı. Ben bu partiye en ufak bir tepki göstermedim.

Neden tepki vereyim ki, zihniyet cumhuriyet kurulduğundan beri dinle savaşıyor.

Buna kesinlikle şaşırmadım. Adamlar kendi siyasi tercihlerine uygun hareket ediyorlar. Açık açık… Bundan anormal hiçbir şey yok. Onlar da ait oldukları kesime karşı görevini yerine getiriyor.

Ne demiş cemil Meriç; ”Bu kafa, Osmanlı hanedanının beynini rakı sofrasında meze yapanlardır.”

İşin kısası, kimse alınmasın, kimse bu vaiz nasıl konuşuyor demesin. Neden demesin? Çünkü Müslüman ise zaten dediklerinde aykırı bir şey yok. Müslüman değilse neden alınsın?

Bence Bu kasete kızacaklarına yürekleriyle hareket edip, kardeşim her ne kadar Müslümanım diyoruz ama alakamız yok. Bizim hayat tarzımız bu. İster beğenin ister beğenmeyin, demeleri lazım.

Orta da ne kavga edilecek bir şey kalır ne de kimseyi ötekileştiren bir durum kalır.

Vaiz kardeşim Müslümanım, diyenler için konuşmuş. Diğerleri neden alınıyor anlamadım. Onlara hiç kimse bir şey diyemez. Bu ülkede inanç özgürlüğü var. İstediği gibi giyinir, yaşar…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Civelek - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler