VALİYE YAZIK ETTİLER!

Yazmasaydım kendimi inkâr etmiş olurdum.

Yazmasaydım kendimle çelişir, hak, hukuk, adalet kavramlarını kendim çiğnemiş olmakla birlikte dilsiz şeytan konumuna düşmüş olurdum.

Onun için kendimi inkâr etmeme adına, dilsiz şeytan konumuna düşmeme adına zülf-i yare dokunmuş olsam da yazmak zorunda olduğum için yazacağım.

Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayına girmiş bulunmaktayız.

Dikkat ederseniz son birkaç gündür basın bültenlerinde ve TV ekranlarında insanlar boy boy açıklamalar yaparak, Ramazan-ı Şerifin geldiğini duyurup bu ayın faziletinden bahsederek birlik ve beraberlik duygularından bahsederler.

Çok ilginçtir ki bu konuyu, kerameti kendinden menkul bazı STK yöneticilerimiz, siyasetçilerimiz ve bürokratlarımız din görevlilerimizden çok daha önce gündemlerine alarak basında arz-ı endam ettiler.

Etmesine etsinler, sıkıntı yok ama bu mesajları yayınlarlarken keşke samimi olarak yayınlasalar da toplumda bir karşılığı olsa.

Dostlar beni alışverişte görsün mantığıyla yapılan bu açıklamaların kendilerine olmadığı gibi kimseye de hiçbir faydası olmaz.

Yayınlanan mesajlarda ana tema; Ramazan ayının birlik ve beraberliğimize vesile olması ise, işe; önce kişilerin kendilerinden başlaması lazım.

Hatırlarsınız, daha bir hafta öncesinde şehrin gündeminde Maden İlçesindeki heyelan meselesi vardı.

Eli kalem tutanlar kendilerince yazdı çizdi, konunun önemine dikkat çekerek kendilerince fikir serdettiler.

Serdedilen fikirler elbette karşılık buldu ve şehrin yöneticileri de kendilerince toplantılar düzenleyerek konuya alaka gösterdiler.

Buraya kadar her şey normal ve çok güzeldi.

Şehrin en önemli bir problemi ile ilgili kent dinamikleri bir masa etrafında toplanmayı başardılar.

Güzel olmayan bir şey vardı o da bu tür toplantıları düzenlerlerken sorunun çözümünde birinci dereceden sorumlu olan kişileri yok saymalarıydı.

Şöyle ki; Maden’deki heyelan konusunda Elazığ Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım, bir karar aldı ve kendilerinin başkanlığında Elazığ Milletvekilleri ve Daire Müdürleriyle bir toplantı yaparak fikir teatisinde bulundular.

Toplantıya Ak Parti İl Başkanı Sayın Ramazan Gürgöze, Elazığ Milletvekillerinden Sayın Zülfü Demirbağ, Sayın Metin Bulut ve Sayın Sermin Balık’ın yanı sıra Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere birçok daire müdürü iştirak etti.

Maden İlçesinde hayati önem taşıyan bir problem ile alakalı yapılan toplantıda kimler olmalı diye sorsalar, emin olun ki; alakalı alakasız herkes, “TABİ Kİ MADEN BELEDİYE BAŞKANI OLMALI” cevabını verirdi.

Ama ne hikmetse böyle bir konuda bile alakasız müdürlerin dolgu malzemesi olarak çağrıldığı toplantıya Maden Belediye Başkanı Sayın Orhan Yavuz davet bile edilmedi.

Sebep belli; Orhan Yavuz iktidar partisine mensup değil, üstelik de kendilerinden ayrılarak bir başka partiden Belediye Başkanlığına seçilmiş.

Bu konuda (doğru bir tavır olmasa da) siyasileri anlamak mümkün…

Ancak devleti temsilen birlik ve beraberliğin tesisinde tek etkili ve yetkili, üstelik de ev sahipliği noktasında adab-ı muaşeret kurallarına mugayir davranması bir devlet adamına yakışmadı.

Ortada çözülmesi gereken önemli bir problem var ve bu problemin çözümünde birinci dereceden mes’ul olan bir Belediye Başkanı, siyasi görüş farklılıklarından dolayı çözüme dahil edilmiyorsa kimse kusura bakmasın ama Ramazan’ın faziletinden bahsetmek yerine bir başka Ramazan’ın etki gücünden bahsedilmesi daha yerinde olurdu.

Tamam, doğrudur, Sayın Orhan Yavuz Ak partiden ayrılarak bir başka partiden Belediye başkanı olmuştur.

Bir başka partiden seçildi diye Sayın Orhan Yavuz dışlanmalı mıdır?

Siyasetteki kulvarını değişti diye dinden de çıkmadı ya bu adam…

Neyin kinidir böyle, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu şu günlerde neyin hesabını yaparak insanları ötekileştiriyorsunuz?

Seversiniz sevmezsiniz, Sayın Yavuz bir İlçenin Belediye Başkanıdır ve ilçe sakinlerinin oylarıyla o makama gelmiştir, saygı duymak zorundasınız.

Sayın Yavuz’u dışlayıp, ötekileştirerek temsil ettiği bir ilçeyi ötekileştirmiş olduğunuzu hiç mi düşünmezsiniz?

CHP Milletvekili Sayın Gürsel Erol da bir siyasetçi, neden en az onun kadar duyarlı ve düşünceli olmayı denemiyorsunuz ki…

Sayın Erol da, olaylara sizin mantığınızla yaklaşamaz mıydı, yaklaşabilirdi.

Ama o ne yaptı; önce dersine çalışarak konunun kronolojik bir araştırmasını yaptı ardından basın açıklaması ve televizyon programı, sonrasında da; Ak Parti Milletvekilleri ile bütün siyasi parti il başkanlarını Maden’e davet ederek sorunu hep birlikte yerinde incelemeye gittiler.

Birlik ve beraberlik buydu işte…

Birlik ve beraberlik siyasi görüşü farklı olan birkaç siyasetçinin şehrin ortak paydasında buluşmaktı, buluştular.

Bunu tesis etmek iktidar partisi mensuplarına daha çok yakışırdı ama ne yazık ki onlar, olaya kişisel hırs ve siyasi ihtiraslarla baktıkları için Sayın Vali’nin çözüm arayışlı yaptığı toplantıya bile İlçe Belediye Başkanını dâhil etmediler.

Bir Elazığlı olarak üzüldük, yerel tabirle hayıflandık.

Sayın Valiyi böyle bir tasarrufta bulunmak zorunda bıraktıkları için de ayrıca üzüldük.

Oysa Sayın Valinin heyecanını kaybettirmeselerdi bu şehre çok şey kazandırabilirdi.

Şehrin kalkınmasında önemli roller üstlenebilir ve üstesinden de gelebilirdi.

Elazığ’a ilk geldiği dönemdeki heyecanla işine karışmasalardı Sayın Kaldırım, bu şehri şaha kaldırabilirdi.

Yazık ettiler; bu aziz şehre, bu şehrin genlerine, dokusuna yazık ettikleri gibi şehir için bir şans olabilecek potansiyele sahip olan Sayın Valiye de yazık ettiler.

Keşke Sayın Vali o toplantıyı fırsat bilerek ayrım yapmaksızın hepsini bir araya getirseydi de şehirdeki siyasiler arasındaki birlik ve beraberliğe de vesile olabilseydi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Nafiz Koca - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler