YAĞMUR DAMLALARI

Usulca yağmur yağıyor ve ben yağmuru izliyorum. Bazen şiddetli bazen sakince dökülüyor damlalar. Camlar sırılsıklam. Evler, caddeler, araçlar hepsi aynı ıslak görünümlerle doğanın akışına bırakmışlar kendilerini. Doğanın ve doğallığın akışına. Evet, yağmurlu bir gün. Alışmak lazım yağmurlu günlere. Güneşli ve sıcak yaz günlerine veda ettik önümüzdeki yaza kadar. Güneş bir görünüp bir kaybolacak. Sıcak günleri yakalayabilenler için planlar yapılıp uygulanacak. Çalışanlar İçin ise her mevsim aynı gibi. Doğa İnsanoğlunun hayat koşturmacasına yağmur, kar, güneş ve rüzgarıyla eşlik edecek. Hayat akışına göre ilerliyor. Tıpkı yağmur damlaları gibi. Kimi zaman hızlı kimi zaman sakin. Kimi zaman belli belirsiz. Penceremden dışarıdaki yağmuru izlerken düşündüm bunları. Yıllar önce çok sevdiğim bir yakınımdan duymuştum, ‘hayatı akışına bırak’… Bu söz geldi aklıma ve yağmurun kendini akışa bıraktığı gibi hayatıda öyle akışına bırakmak lazım galiba. Şiddeti ne olursa olsun akış seni gideceği yere götürüyor. Zorlamadan, yormadan… Yorulduğunda azıcık nefes alıp sakinleşerek dinlenerek devam etmek yolculuğa.

Gün yağmurlu ve serin… Üşümüyoruz ama rüzgar hafif hafif gıdıklıyor. Gökyüzünden iniyor damlalar ve yere nazikçe bırakıyor kendini. Toprağı incitmeden…

Yağmurdan çıkarılacak çok dersler var aslında. Tıpkı yaşamın her adımında hayatı sorguladığımız gibi. Kızımın köpeği Yağmur geldi yanıma. O da yağmuru izliyor. Beraber izliyoruz. Yağmur, yağmurdan ne anlar? İnsanoğlu neyi anlar?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Gökçe Karagöz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Gülsenem yıldırım - Yağmurlu gün ancak bu kadar güzel hissedilir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Eylül 11:03


Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler