Yemezler

ABD, planlarını artık gizlemiyor, açıktan oynuyor. Bu, güç zehirlenmesinden mi, yoksa ehil yönetici kıtlığı mı, bilemem ama çok basit oyunlar peşinde. İnananı yok ve alay konusu oluyor.

Mesela PKK'nın üç adamı için koyduğu ödül. Buna ne iktidar inandı, ne de muhalefet. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız, "bizi aldatamazsınız", Sayın Bahçeli de, koordinatları elinizde, kimden yardım bekliyorsunuz, dedi.

Milletimiz ise, ABD'nin, son kullanma tarihi gelen bu elebaşlarıyla işinin bittiğini ve yenileriyle değiştireceğine veya yeni bir oyun peşinde olduğuna inanmaktadır. Çünkü bunların kaldığı yeri en iyi bilen Amerika. Bölgedeki komutanları, bu teröristlerle boy boy fotoğraf çekip basına servis yapmışlardı. Kaldı ki, bu teröristler de, Amerika'nın bilgisi dışında hareket etmiyor ve edemezler de.

O halde bu beklenmedik karar neden? Eğer ödül sözünde samimi iseler, bunun iki izahı vardır:

Birincisi; PKK terör örgütünün miadı doldu. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri karşısında bir varlık gösteremeyip bitme noktasına geldi. Artık bir varlık gösteremeyen, kendisinin de, Avrupa'nın da terör örgütü listesine aldığı PKK'yı daha fazla desteklemek nafile (faydasız). Bu nedenle PYD adı altında faaliyet yürütmesine karar verdi.

İkincisi; Bu elebaşları artık yıprandı ve örgüt üzerindeki hakimiyetleri de zayıfladı. Artık değişme zamanları geldi. Bu değişikliği yaparken de, Türkiye'den taviz koparayım diyor. Bir taşla iki kuş avlama peşinde. Mesela bunlar karşılığında PYD'nin, Türkiye tarafından terör örgütü listesinden çıkarması, Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde oluşacak terör koridoruna sessiz kalması gibi... Nitekim Apo'yu teslim ettiğinde, başta FETÖ elebaşısı Gülen olmak üzere birçok taviz koparmıştı. Fakat zamanın Başbakanı Ecevit bunu anlamamış ve yıllar sonra, "Amerika bize Öcalan'ı neden teslim etti, anlamış değilim" itirafında bulunmuştu.

Sebep ne olursa olsun fark etmez, Amerika'nın sıradan, akıl fukarası, pespaye, zeka yoksunu bu ucuz oyununa kanan yok. Hatta milletimiz, ne işler karıştırıyorsun Coni! Hem 40 yıl boyunca lojistik destek verecek ve silahlarla donatacaksın, hem de şimdi kalkıp üç teröristin başına ödül koyacaksın. Bunu yemezler. Yerini biliyorsun. Git yakala, ödülü de sen al, elini tutan mı var? Fakat niyetin başka. Başta Türkiye olmak üzere bölgeye karşı oyunlar peşindesin diyor.

Kendini çok güçlü ve akıllı zanneden kibir budalası Amerika! Ne sen eski Amerika'sın, ne Türkiye eski Türkiye ve ne de dünya senin hegemonyanda. Artık yalnızlaşıyorsun. Öyle ki, terör örgütleriyle (PKK, PYD, DAEŞ gibi...) iş tutacak hale geldin. Bu, zirveden iniş demektir. Belki bir müddet daha askeri ve ekonomik gücünle esip gürleyeceksin ama çöküşün başladı. Çünkü zulmün zirve yaptı. Tıpkı SSCB gibi senin de eyaletlere dağılacağın günler yakın. Bundan kaçış yok.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Resul Şahin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler