YÖNETİCİ VE LİDER ;

Yöneticilik , taban çizgisinde bir odak noktasıdır. Bazı şeyleri nasıl başarabilirim? Liderlik ise tavan çizgisiyle uğraşır. Başarmak istediğim şeyler nedir? Daha açık bir ifadeyle belirtirsek : ‘Yöneticilik , işleri doğru yapmaktır. Liderlik ise doğru olanı yapmaktır. ‘ Yöneticilik, başarı merdivenini tırmanma becerisidir; liderlik ise merdivenin doğru duvara dayalı olup olmadığını belirler.

İkisi arasındaki bu önemli ayrımı çabucak kavramak istiyorsak bir grup üreticinin vahşi bir ormanda baltalarla kendilerine yol açtıklarını hayal edin. Onlar üreticidir, sorun çözücüdür. Çalıları kesip ormanı temizlerler.

Yöneticiler onların gerisindedir. Baltaları biler , yönerge ve usuller hakkında kitapçıklar yazar, kas geliştirme programları uygular , kurslar düzenler, geliştirilmiş teknolojiyi işe katıp çalışma programları ve balta sallayanlar için ücretlendirme programları hazırlarlar.

Burada lider , en yüksek ağaca tırmanarak etrafı inceleyen ve sonra da ‘ yanlış ormandayız’ diye bağıran kişidir. Ancak işleri başından aşkın olan verimli üreticiler ve yöneticiler genellikle şu cevabı verir: ‘ kes sesini! İlerliyoruz’’

Bireyler, topluluklar ve işletmeler olarak çoğu zaman çalıları ortadan kaldırmaya öylesine dalarız ki, yanlış ormana girdiğimizin farkında bile olamayız. Bu yüzden yaşadığımız çevrenin çok çabuk değişmesinde , etkili liderliği her zamankinden önemli kılmaktadır.

Günümüzde iş dünyası ve pazar o kadar çabuk değişiyor ki, birkaç yıl önce tüketicinin zevkine ve gereksinimlerine tamamen uyan pek çok ürün ve hizmet , bugün artık modası geçmiş olarak sayılıyor. Bu yüzden lider müşterilerin satın alma alışkanlıklarıyla dürtülerini izlemek ve kaynakları doğru yönlendirmek için gereken gücü sürekli sağlamak zorundadır.

Havayolları sektörünün özelleştirilmesi, sağlık hizmetlerinin hızla pahalılaşması, otomobil ithalatının nitelik ve nicelik olarak sürekli büyümesi, çevreyi önemli biçimde etkilemekte. Endüstriler , kendi ,işçi toplulukları da dahil çevreyi izlemez ve doğru yöne gitmek için yaratıcı liderlikten yararlanmazlarsa çok sayıda uzman yönetici bile onları başarısızlığa uğratmaktan kurtaramaz.

Bu yüzden yönetim işine gömülmüş, acil sorunlara ve günlük ayrıntılara saplanıp kalan tüm yöneticilere diyeceğim bir an önce yöneticilikten vazgeçmeleridir. Çünkü bunu başkalarına da yaptırabilirler.

Bugün çalıştıkları işletmelerde liderlik yapmaları gerektiğine inanan yöneticiler çevreleriyle daha iyi bir uyum içinde olmuşlar gelirlerini ve karlarını iki katına çıkarmışlardır.

Anne ve babalarda çoğu zaman yöneticiliğe takılıp kalıyorlar. Yön amaç ve aile duygusu yerine , denetim, verimlilik ve kuralları düşünüyorlar. Bu da sağlıklı bir nesil geliştirmelerine engel oluyor.

Kişisel yaşamımız ise liderlikten daha da yoksun. Henüz değerlerimizi bile belirginleştirmeden , verimli yönetimle , hedefleri belirleyip ulaşmakla uğraşıyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hıdır Gençer - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler