ZAFER Mİ, HEZİMET Mİ?

Yeni bir seçimden daha çıktık, Ak Parti Elazığ Belediyesini yeniden kazandı.

Seçim sonuçlarının şöyle böyle kesinlik kazanmasının hemen ardından Ak Partililer, haklı olarak meydanlara inip sözde! zaferlerini kutladılar.

Bu tür kutlamalara ben dul kadın kutlamaları diyorum.

Güzel ve alımlı bir kızın başarısızlıkla sonuçlanan izdivacının ardından, gelen ikinci bir kısmeti değerlendirip buruk kutlamayla dünya evine girmesi gibi, tatsız, tuzsuz ve oldukça buruk bir kutlama.

Böylesi kutlamalara rağbet de az olur katılım da; tıpkı Ak Partinin Ahmet Aytar Meydanında yaptığı kutlama gibi.

Bu köşenin kıdemli okurları hatırlarlar; birkaç gün önceki yazımda seçimleri değerlendirirken şöyle bir cümle kurmuştum:

Ak Parti nasıl ki Sayın Mücahit Yanılmaz’ın girdiği seçimde 105 Bin rekor oy alarak tarihe damgasını vurmuştuysa, Sayın Şahin Şerifoğulları da en son alınan oyları en az yüzde 45 oranında düşürerek Ak Parti’nin hezimeti olarak tarihe geçirecektir.

Kahin değildim, kehanette de bulunmadım ama sonuç ortada.

2014 seçimlerinde 105 bin oy alan Ak Parti, 2019 seçimlerinde ne yazık ki 73 Bin oy aldı.

Yine bu köşenin müdavimleri hatırlayacaklardır; 17 Mart tarihinde sosyal medya hesabımdan yapmış olduğum bir paylaşımda aynen; “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Ak Partinin alacağı oy; 65 – 70 Bin bandında…” demiştim.

Bu bir kehanet miydi, hayır değildi.

Kılavuz gerektirmeyen göz mesabesindeki bir köydü.

Dolayısıyla böyle bir hezimeti kutlamak akıl karı olmasa gerek ama statükoya da uymak lazım.

Aslında film esas şimdi başlıyor.

Genç bir başkan, karma bir meclis ve geçmişten tevarüs eden yığınlarca sorunun yanı sıra tabiri caizse deve yükü bir borç.

Bunlar yetmezmiş gibi bir de seçim çalışmalarında vaat edilen yüzlerce büyük ve oldukça prestijli proje beklentileri.

Temennimiz hiçbir sıkıntı yaşamadan bütün bunların üstesinden gelmesi.

Allah nasip ederse birkaç güne kadar Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin sonuçları açıklamasının ardından çiçeği burnunda Başkan mazbatasını alacak ve Bismillah diyerek işe koyulacak.

Umarız kendinden önceki başkan gibi o anın heyecanına kapılarak adliye önünde boyundan büyük laflarla altından kalkamayacağı vaatlerde bulunmaz.

Tebriklerin kabulü, iade-i ziyaretler, ekibi bulup kadroyu kurma, Mecliste komisyonları oluşturma derken bir yıla yakın süreyi kendisine tecrübe edinme süresi olarak tanıyacağız.

Geri kalan 4 yıl ise Sayın Başkanın karne dönemi olacaktır.

Umudumuz; adı gibi tertemiz, huyu gibi asil, yaşantısı gibi doğru ve inancı gereği adil, spordaki başarısı kadar başarılı bir karneyi bu şehre armağan etmesidir.

Elazığ basını olarak bütün doğrularının yanında olmak da bizim boynumuzun borcudur.

Seçim çalışmaları kapsamında kendisinin bizleri ziyaretlerinde nasıl bir Belediyecilik anlayışının olduğunu kendisinden dinlemiş, bizim de kendisiyle nasıl bir basın ilişkisi kuracağımızı kendisine aktarmıştık.

Dolayısıyla Sayın Şerifoğlları’nın Sayın Yanılmaz gibi bir hataya düşeceğini de, kendisini eleştiren ve eksikliklerini hatırlatan basını tu kaka ilan edip ötekileştireceğini de düşünmüyorum.

Zira kendisi Sayın Yanılmaz gibi rekor bir oy alıp vitamin komasına giren biri de değil.

Aldığı 73 Bin küsur oyla balık sırtından kayarak riyaset makamına kayan bir seçilmiş olduğu için 5 yıl içerisinde kendini kanıtlaması gerekmektedir.

Bu da ancak ve ancak olaylara sağduyulu yaklaşım, istişareye açık bir anlayışla mümkündür.

Aksi, yeni bir Yanılmaz vakasıdır ki bu şehir bunu asla ve asla bir kez daha kaldıramaz.

Bu vesile ile Sayın Şahin Şerifoğulları’nı yürekten kutluyor, yapılan seçimlerin ailesi başta olmak üzere ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Allah utandırmasın.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Nafiz Koca - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler